Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriärsöndag

Veckans värvningar: Vi har nytt jobb i branschen

Publicerad: 13 september 2020, 06:37

Natali Sial, Lotta Edholm, Petter Rudwall och Naod Abera

Resumé sammanfattar rörelserna på arbetsmarknaden mellan 7-11 september.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Fredrik Ekland och Shane Michael Lundin på Heep går till SearchIntent. Fredrik Ekland har åtta års erfarenhet av SEO och har arbetat sex år på Heep, varav senaste året som head of SEO. Fredrik kommer vara huvudansvarig för leverans, processer och erbjudande inom SEO. Shane Michael Lundin är SEO-specialist och har jobbat i Fredrik Eklands team. Kommer fortsätta arbeta med Fredrik på SearchIntent, men i en renodlad SEO-specialistroll.

Fintech-uppstickaren Fairlo rekryterar Helena Westin som ny styrelseordförande. Westin är för Resumés läsare mest känd för sina uppdrag i reklambranschen där hon i dag är ordförande i Komm. Hon sitter även i SVT:s och RFSL:s styrelser.

Marcus Larsson är ny Chief Marketing Officer på Human Care. Han har erfarenhet av internationellt arbete inom medicinteknikindustrin och har bland annat varit marknadschef på Handicare i tre år.

NLG Entertainment värvar Discovery Networks profil Jessica Almenäs som ny klient. Innehållsbyrån kommer bland annat hantera programledarens varumärkessamarbeten. 

Susanne Eriksson har rekryterats som ny kommunikationschef på Tyréns. Hon kommer närmast från revisions- och rådgivningsföretaget PwC, där hon var ansvarig för PwC:s externa kommunikation. 

Inrikesminister Mikael Dambergs nuvarande pressekreterare Natali Sial går till Vattenfall där hon blir presschef. 

Splay Ones Victor Ljungberg lämnar rollen som vd för att bli strategisk rådgivare på influencernätverket. I stället kliver Henrik Asmussen, i dag vice vd och CFO, på vd-posten.

Fredrik Edberg blir ny försäljningsdirektör på Discovery i Sverige. Han ersätter därmed Sanny Ekstrand.

Insamlingsstiftelsen Hjärnfonden rekryterar Karl Skoog, där han bland annat kommer att ansvara för det strategiska varumärkesarbetet.

Naod Abera lämnar Jung för att ta över som pr- och pressansvarig på organisationen Friends.

Christofer Blom lämnar rollen som design lead på Izettle, och kliver in som head of design and communication i Stockholm på CX-byrån Creuna.

Public Affairsbyrån TeneliusHolm, som beskriver sig som experter på offentlig upphandling, värvar Lotta Edholm (L), statlig utredare och nyligen avgånget skolborgarråd i Stockholm där hon varit en av de mest framträdande lokalpolitikerna under 15 år.

Efter nio år på Wenderfalck lämnar byråns creative director Petter Rudwall bolaget. Han får nu motsvarande roll hos Radon Creative som befinner sig i en tillväxtfas.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.