Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Resumé insikt

Hallå, ni konverterar väl rätt?

Publicerad: 21 september 2016, 17:02

Konvertering.. Världens sexigaste ord, eller hur? Väl värt en guide här i Resumé Insikt Media. Hur knäcker man nöten? Vilken typ av material föredras? Hela denna uppsjö av teasers och knappar, fungerar de verkligen? Vi har kikat in hos Dagens Nyheter, TV4 och Aftonbladet för att ta pulsen på deras konverteringsoptimering.


Därför är konvertering viktigt
Digitaliseringens enorma kraft har slagit hårt mot medierna som kämpar för sina intäkter. Adblockers och nyheter via sociala medier gör inte saken enklare.

Print och linjärt ska bli digitalt, köpknappar ska klickas på och nyhetsbrev ska signas. När allt kommer omkring är det viktigare än någonsin att lyssna och anpassa sig efter användarna. Därför är konvertering allt.

Många har en grund bild av att konvertering handlar om en köpknapp. Så är det inte. Konvertering handlar om att få dina besökare att göra det du vill att de ska göra. Thomas Baekdal, medieanalytiker och expert i Resumé Insikt Media, skriver i en analys att konverteringar alltid är ett resultat av någonting annat. Och det definieras av olika faktorer som var och en har en inverkan på vad, hur och varför detta andra görs.

Den enda vägen till god konvertering är att människor känner att de får ut något av innehållet. Om du har problem med att få människor att konvertera, så är inte innehållet värdefullt nog. Och den främsta anledningen till att människor inte vill betala för innehåll beror helt enkelt på att det finns för mycket av detta.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.