Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Resumé insikt

Kanske är det dags att lyssna på Sheryl Sandberg?

Publicerad: 31 augusti 2022, 12:51

Resumé Insikts krönikör Nina Åkestam Wikner hörde till kritikerna av Sheryl Sandbergs syn på vad som krävs av kvinnor för att ta sig till toppen. Sen blev hon 38 år, tvåbarnsmor och mellanchef. ”Det är vad som krävs, och det är även så alla manliga karriärister har gjort sedan tidernas begynnelse.”


Ämnen i artikeln:

Resumé InsiktInsiktNina Åkestam WiknerFeminismJämställdhet

Under sommaren har SvD haft en briljant serie med namnet Hjälp dig själv, där kulturskribenter läser om klassiska självhjälpsböcker och reflekterar kring deras relevans i dag. För några veckor sedan skrev Victoria Greve om Sheryl Sandbergs bok Lean In, som handlar om vad som krävs strukturellt och individuellt för att kvinnor ska ta sig till toppen i näringslivet.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.