Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Resumé insikt

Katarina Andersson: "Jag är förbannad på hur mycket pengar som försvinner från media"

Publicerad: 20 juni 2017, 18:08

En svensk nyhetsplattform som kan fiska tillbaka annonspengar som slukas av Google och Facebook. Det är det optimala, menar Digitalisternas producent Katarina Andersson. Hon hyllar The Sweethome, berättar om besvikelsen med Aftonbladet och Telias samarbete Digitala Livet – och ger sociala medier-tips.


Ämnen i artikeln:

JournalistResumé Insikt

Intressant medieprojekt just nu?
"Sajten TheSweethome.com är en “Bäst i test”-sajt på steroider. Intressant och spännande konsumentsajt! Inte konstigt att de blivit uppköpta av New York Times. Jämför deras tester med blaskiga bäst-i-tester i andra medier. Nördarna bakom sajten ägnar 63 researchtimmar åt att utse det bästa våffeljärnet och djupintervjuar sommeliers, vinprovare och vinproducenter för att kora det bästa vinglaset. Helt underbar journalistik."

Bolag som ännu inte har slagit igenom, men som du tror har utrymme att utvecklas framöver?
"Signal Signal är ett spännande företag som jag träffade redan i september. De beskriver sig själva som 'ett Google för talade medier'. Alltså, istället för att ett gäng människor med hörlurar ska sitta i ett rum och bevaka vad som sägs i radio, poddar, på youtube och tv (omöjlig uppgift) så kan roboten som Signal Signal skapat snabbt scanna ljudlandskapet och fiska upp det du söker på. Ett bra sätt att hålla koll på varumärken och om någon pratar skit om ditt företag därute i podd-virret.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

JournalistResumé Insikt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.