Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Resumé insikt

Vi anmälde 14 influencers till RO – fällningarna förändrar en hel bransch

Publicerad: 21 maj 2019, 12:40

Smygreklamen flödar och varken influencers eller varumärken har någon koll på vad som gäller. Resumé Insikt har testat reglerna – och tar del av beslut som kommer förändra en hel bransch.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenRO

UPPDATERING augusti 2019: När vi först skrev den här artikeln i maj hade vi fått beslut på 14 influencers och 16 inlägg från Reklamombudsmannen. Därför baserades artikeln till en början på dessa beslut. Sedermera har flera beslut blivit offentliga hos RO. Därför fyller vi på artikeln med nya exempel allteftersom. Nya sedan maj är Samir Badrans ena inlägg om sin egen bok (som friades) och Johnny Edlinds två inlägg om Celsius (som fälldes).

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenRO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.