Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Resumé insikt

Vi reder ut: Därför kommer handlare undan med reafiffel

Vi reder ut: Därför kommer handlare undan med reafiffel

Det går inte att lita på rabatterna. Vår granskning i förra veckan visade till exempel att Elgiganten höjt snarare än sänkt priset på en dator som märktes med Black Friday. Samtidigt växer readagar som fenomen och ansvarsfrågan bollas runt mellan de olika aktörerna. Vad gäller egentligen i readjungeln? ”Delar av lagen skulle behöva ses över i den nya kontext som finns”, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Publicerad: 2 december 2020, 13:00

Ämnen i artikeln:

E-handelBlack FridaySingles DayElgigantenCDONKonsumentverketSveriges AnnonsörerSvensk HandelHanna RiberdahlKartläggningReklamombudsmannen

Kan företagen luras hejvilt under reaperioder? Konsumenten har svårt att syna bluffarna.

Foto: Getty Images.

Den ursprungligen amerikanska readagen Black Friday har blivit en riktig säljfest för svenska handlare och utgör numera startskottet för den lukrativa julhandeln. Efter årets svarta fredag ger en googlig på

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.