Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Trend

Det twittrade svenskarna om under 2019

Publicerad: 12 december 2019, 10:37

Greta Thunberg, Pewdiepie och halkande Årebor. Det är några av de ämnen och inlägg som fick mest spridning under Twitteråret 2019.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Med drygt två veckor kvar av 2019 släpper Twitter en årssammanfattning av de ämnen, personer och inlägg som under året fick störst spridning. Ämnena som diskuterats mest är tätt förknippade med årets största nyhetshändelser och följetonger. Inte oväntat blev Greta Thunberg årets mest omnämnda svensk. 15-åringen, som så sent som i går utsågs till ”Person of the year” av tidsskriften Time, är inte bara omtalad i Sverige utan är även i toppen på den globala listan. Hashtagen #climatestrike, som är tätt förknippad med Greta Thunberg och Fridays for future, är en av de nyhetsrelaterade hashtags som använts flitigast.

Den hashtag som svenskarna använde allra flitigast var #svpol, en allmän hashtag för inlägg kopplade till svensk politik, följt av #Gameofthrones och #twittpuck.

När det kommer till de enskilda svenska tweets som fått flest gillamarkeringar tronar Youtubern Pewdiepie på topp med ett inlägg om sitt bröllop. På andraplats kommer en tweet från Greta Thunberg där hon pratar om att leva med Aspergers medan bronsplatsen går till humorkontot @sauronlol och hens parodi på när Bianca Ingrosso vägrades äggröra på restaurangen Nybrogatan 38.

Det svenska inlägg som fåt flest retweets kommer från Oskar Martinsson och dennes kollage på människor som en sen natt i Åre halkar på en och samma isfläck. På andraplats kommer tidigare nämnda inlägg från Pewdiepie medan tredjeplatsen går till tidigare nämnda inlägg om Bianca Ingrosso och äggröran.

Twitter används av 24 procent av Sveriges internetanvändare över 12 år. 7 procent använder plattformen dagligen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.