söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trend

Influencer lanserar AI-driven ”virtuell flickvän”

Publicerad: 19 maj 2023, 11:10

Caryn Marjorie kallar sig ”Den första influencern som förvandlades till AI” och menar att hon kan bota ensamhet med AI-versionen av sig själv.

Ämnen i artikeln:

MediaMedierAIArtificiell intelligensSociala medier

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Caryn Marjorie har minst sagt blivit en snackis sedan hon lanserade en virtuell version av sig själv i förra veckan. För en dollar i minuten kan fansen chatta med CarynAI, som bland annat beskrivs som en virtuell flickvän.

Teamet bakom CarynAI säger att det lagt över 2 000 timmar på att designa och koda chatboten för att skapa upplevelsen. Forever Voices, ett AI-företag, utvecklade chatboten genom att analysera Caryn Marjories nu borttagna YouTube-innehåll och lägga det i lager med OpenAI:s GPT4- programvara.

Marjorie Caryns följare – 98 procent är män – kan nu ansöka om att få chatta med CarynAI. Enligt uppgifter från företaget, drog de in över 100 000 dollar första veckan. Det rapporterar bland annat Feber.

Det står fortfarande tusentals personer i kö, för att få chatta med CarynAI. Företaget räknar med att dra in ungefär 5 miljoner dollar i månaden genom den virtuella Marjorie.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Marjorie Caryns som utger sig för att vilja bota ensamhet twittrade nyligen:

”Män lär sig att undertrycka sina känslor, dölja sin maskulinitet och att inte prata om problem de har. Jag lovar att fixa detta med CarynAI. Jag har arbetat med världens ledande psykologer för att erbjuda kognitiv beteendeterapi i chattarna. Det kommer att hjälpa till att hantera trauma, återuppbygga fysiskt och känslomässigt självförtroende och återuppbygga det som har tagits bort av pandemin.”

Men hon får kritik från vissa håll. För även om CarynAI ska ge användarna en intim upplevelse, är det inte meningen att den ska engagera sig i ”sexuellt explicita” interaktioner.

Det har trots det kommit in flera rapporter om att chatboten interagerar sexuellt när den uppmanas till det. I ett uttalande till Insider, sa Marjorie Caryns a att AI:n ”inte var programmerad för att bete sig så och har verkat bli oseriös. Mitt team och jag arbetar dygnet runt för att förhindra detta från händer igen.”

Irina Raicu, chef för internetetik vid Markkula Center for Applied Ethics vid Santa Clara University, sa att lanseringen av CarynAI verkar förhastad just med anledning av de sexuella interaktionerna. Hon har också oro över att CarynAI:s påståenden om att potentiellt bota ensamhet inte backas upp av tillräcklig psykologisk eller sociologisk forskning.

”Den här sortens stora påståenden om en produkts godhet kan bara dölja önskan att ytterligare tjäna pengar på det faktum att människor vill låtsas ha en relation med en influencer”, sa Irina Raicu till NBC News.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev