Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Business Controller

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med på en spännande förändringsresa i mediebranschen? Är du en affärsintresserad ekonom med bakgrund inom Business Control och redovisning? Då kan rollen som Business Controller till Bonnier News vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter
Som Business Controller inom Bonnier News kommer du till en början att arbeta med Dagens Nyheters läsarverksamhet. Där har du en central roll och sitter med i DN Läsarintäkters ledningsgrupp. Tjänsten innebär bland annat att du säkerställer bokslut, ansvarar för budget och prognosarbete och att du är en del av teamet som jobbar med ekonomiska analyser och uppföljning av olika projekt.

I ditt dagliga arbete stöttar du chefer med att bland annat förstå budget, intäkter och kostnader. Rollen är bred och innebär att du måste ha en djup förståelse för detaljer. För att utveckla affären på bästa sätt sker arbetet tätt ihop med DN:s Läsarintäkters produktägare.

Sammantaget innebär rollen att du:

  • Genomför månadsbokslutsaktiviteter, ekonomisk analys och uppföljning av varumärkets intäkter och kostnader med tyngdpunkt på intäkter och verksamhetens lönsamhet.

  • Driva olika projekt inom Dagens Nyheter

  • Sammanställer och presenterar veckoestimat samt läsarverksamhetens resultat.

  • Ansvarar för budget- och prognosarbete för verksamheten inklusive uppföljning och framtagning av dessa.

  • Behjälplig i olika projekt, business cases, olika frågeställningar allt från redovisning till strategiska beslut

  • Dagligen använder verktygen Qlikview, Palette, Agresso, Mercur och Excel.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av Business Control alternativt kvalificerat redovisningsarbete. Du är van att arbeta med månadsbokslut och deadlines och du har erfarenhet av att analysera verksamheten, driva budget- och prognosarbete. Du har relevant akademisk examen och du talar och skriver obehindrat på svenska. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från mediebranschen.

Som person är du en god kommunikatör med ett stort affärsintresse som trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående, en problemlösare och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Vidare är du serviceinriktad och du har en stark analytisk förmåga.

Övrigt
Bonnier News ekonomiavdelning består av cirka 45 medarbetare. Du kommer att vara en del av controllerfunktionen och rapportera till Head of Business Control samt ingå i ett team med controllers inom läsar-, konferens-, distributions- och techverksamhet. Vi sitter tillsammans i ”DN-huset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan redan idag!

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Publicerad 2019-11-18

Ansök nu