Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Digital kommunikatör och marknadsförare

Internetstiftelsen, Stockholm

Ansök nu

Tycker du att släppet av undersökningen Svenskarna och internet är en av årets höjdpunkter? Brinner du för barns och vuxnas digitala kompetens? Har du ett intresse för digitaliseringens påverkan på samhället och tekniken bakom internet? Då har vi jobbet för dig!

Om oss
Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället. Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter även drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt och att ge kunskap om internetanvändningen i Sverige samt digitaliseringens påverkan på samhället. Läs mer om oss här.

Om tjänsten
Nu söker vi en digital kommunikatör och marknadsförare som kan producera innehåll med tydligt distributionstänk till vår främjandeavdelning. Vi som jobbar med kommunikation är i dagsläget tre innehållsproducenter och en analytiker. 

För oss är det viktigt att du som person drivs av ett engagemang för det du jobbar med och att du har lätt för att komma med idéer och bidra i en kreativ process. Du gillar att tänka nytt och testa nya sätt att nå ut. För att fungera i den här rollen ska du vara utåtriktad, kommunikativ och ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi erbjuder ett roligt och varierat arbete där det för dig som är kreativ finns stora möjligheter att genomföra dina idéer. Du får ett spännande och omväxlande arbete mitt i Internetsverige!

Huvudsakliga ansvarsområden
Din roll blir att producera innehåll som skapar engagemang samt arbeta med både organisk och köpt distribution i sociala medier och andra digitala kanaler. Du arbetar exempelvis i sociala medier, nyhetsbrev och extern webb.

I rollen ingår att planera, utforma, köpa och optimera sociala medie-kampanjer. Du kommer kontinuerligt att analysera och utvärdera kampanjresultat baserat på uppsatta mål. 

Textproduktion, webbpublicering, bildhantering och rörlig bild är också delar som ingår i det löpande arbetet. Du bistår även andra delar av organisationen med kommunikationsstöd.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser att det är en fördel om du har eftergymnasial utbildning inom digital marknadsföring eller kommunikation, eller motsvarande meriter och erfarenhet. Vi söker dig som har flera års erfarenhet av digital kommunikation. 

Vi tror att du har jobbat med digital kommunikation och marknadsföring på en kommunikationsbyrå eller på ett annat företag. Du har erfarenhet av både innehållsproduktion och distribution i sociala kanaler, samt har erfarenhet av arbete inom SEO/SEM.

Du har erfarenhet av att hantera digitala kommunikationsverktyg och arbetar vant med olika publiceringsplattformar. Du är en van användare av Facebook Business Manager.

Du bör kunna hantera MS Office, Wordpress, bild- och videoredigeringsverktyg samt verktyg för nyhetsbrev. Du har erfarenhet av att producera innehåll och skapa engagemang i sociala kanaler. Det är meriterande om du kan skapa videoinnehåll. 

Det är extra meriterande om du har intresse för tekniska frågor i allmänhet och internet i synnerhet.

Du som person
Som person är du ansvarstagande och driven, är van vid att jobba både självständigt och i grupp, och du uppskattar en arbetsplats där den som har goda idéer får ta för sig. Du har förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt utan tappa helhetsperspektivet. Du är resultatinriktad och har en proaktiv attityd och delar med dig av din kunskap, är analytisk och har lätt att lära dig nya saker. 

Vi tror att du delar vår passion för ett internet som bidrar positivt till människa och samhälle. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna process.

Språkkunskaper 
Du är en god skribent och stilist på både svenska och engelska och har förmåga att skriva och leverera övertygande innehåll.

Övrig information
Internetstiftelsen sitter i nya lokaler på Hammarbykaj 10 i Hammarby Sjöstad. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent.

Tillträde
Tillträde så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. 

Sista ansökningsdag
31 december. Urval sker löpande.

Publicerad 2019-12-03

Ansök nu