Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Marknadskommunikatör (vik)

Swedavia, Stockholm

Ansök nu

Swedavia söker Marknadskommunikatör med inriktning F&B och PR (vikariat)

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vi är cirka 3000 medarbetare som arbetar tillsammans för att skapa den tillgänglighet som behövs för att underlätta resande, affärer och möten. Vi är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Tillsammans för vi världen närmare.

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Affärsenheten Marknad & Kommersiell Utveckling ansvarar bland annat för koncerngemensamma kommersiella strategier med syfte att utveckla utbudet av flygtrafik vid Swedavias flygplatser samt skapa nya kommersiella affärsmöjligheter.  Avdelningen Marknad & PR ingår i affärsenheten och fungerar som ett verktyg för att öka försäljning och utveckla kundupplevelsen digitalt och fysisk i olika kanaler. Avdelningen ansvarar för strategier inom marknadskommunikation, konceptframtagning, samt säkerställer integrerad kommunikation i Swedavias olika kanaler inom B2C och B2B. Avdelningen förvaltar också ett gemensamt marknadsbidrag inom retail, och food and beverage (F&B) och skall säkra effektiv kommunikation som bidrar till ökad försäljning.

Dina arbetsuppgifter
Som marknadskommunikatör med fokus på Food and Beverage är du ansvarig att upprätthålla och vidareutveckla koncernens samlade kommunikationsarbete inom ditt område. Du koordinerar ditt arbete med flygplatser liksom interna och externa intressenter och partners med syfte att nå uppställda mål. Du säkrar att marknadskommunikationsstrategin efterlevs och utvecklas, du tar fram koncept av marknadskommunikation, PR-aktiviteter, samt planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser och aktiviteter för relevanta målgrupper. Andra delar som ingår är produktion av content för sociala medier, samt skriver pressreleaser vid behov. Rollen erbjuder en bredd från strategiskt/taktiskt kommunikationsarbete till operativt utförande. Det är viktigt att du känner dig bekväm med bredden i rollen. Du är även Swedavias kontaktperson för hyresgästerna inom F&B kopplat till marknadsinsatser.

I rollen ingår även att aktivt stötta food and beverage-affären genom varumärke- och försäljningsdrivande kommunikations- och PR-aktiviteter i egna, förtjänade och köpta kanaler. Du tar fram, koordinerar, och implementerar F&B-kommunikation från ax till limpa enligt uppsatta mål och strategier framtaget för hyresgästerna på de större flygplatserna. Även vissa PR-insatser genomförs vid behov.

Din profil
För att passa i rollen som kommunikatör med inriktning F&B, ser vi gärna att du har arbetslivserfarenhet från liknande kommunikationsuppdrag.

Du är driven, metodisk och är effektiv i ditt arbetssätt. Som person är du en lagspelare med starkt driv och fallenhet för att bygga relationer och få saker gjorda men också ansvarsfull. Du är lyhörd och det är naturligt för dig att skapa relationer med andra människor och grupper. Du kan skriva och presentera, och trivs med högt tempo och många kontaktytor.

Vi erbjuder
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du
https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

Anställningen är ett vikariat med start i januari 2020 - januari 2021. Placeringsort: Stockholm Arlanda Flygplats. Resor förekommer i tjänsten. För mer information är du välkommen att kontakta Isabell Seirafi via mail isabell.seirafi@swedavia.se   

Välkommen med din ansökan senast 7 januari 2020

Då vi intervjuar fortlöpande är det viktigt att du ansöker så snart som möjligt.

Publicerad 2019-11-29

Ansök nu