Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Bond Street Film förvärvar digitalbyrå

Publicerad: 3 maj 2021, 08:41

Eva Poysti, Lars Bilk och Gabriella Klapp.

Stockholmsbaserade Klapp&Co går samman med filmproduktionsbyrån Bond Street Film.


Ämnen i artikeln:

Produktionsbolag

Med affären får Shortcut Media-ägda produktionsbolaget Bond Street ett nytt affärsområde.

Digitalbyråverksamheten i Klapp&Co är inriktad på digital design, applikationsutveckling, webbsidor med fokus på användarvänlighet (UX) samt tillhörande strategi- och analysarbete.

Fram till affären har Klapp&Co haft både digitalbyrå- och filmverksamhet. Nu blir den förstnämnda en del av Bond Street medan den sistnämnda blir kvar i det säljande bolaget, eftersom Bond Street redan har stark kapacitet inom filmkommunikation. 

– Det ska bli otroligt roligt att bli en del av det större sammanhang som Bond Street och SMG erbjuder. Vi har under tio år drivit vår verksamhet med stora synergier mellan digitalbyrå- och Bond Street Film filmverksamhet och får nu möjlighet att göra det i större skala, säger Gabriella Klapp, vd för Klapp&Co i en kommentar.

– Vi strävar efter att ha branschens nöjdaste kunder och den här affären kommer bredda vårt erbjudande och kunnande på ett sätt som få av våra konkurrenter kan matcha, säger Lars Bilk, vd för Bond Street i en kommentar.

Gabriella Klapp, fram till nu vd för Klapp&Co, går in som delägare och Partner i Bond Street. Även kollegerna Anna Jernberg, Johanna Hjort, Saga Ernberg och Tim Kammerborn följer med till Bond Street. 

Klapp&Co

Bolaget omsatte 8,4 miljoner kronor under 2020. Rörelseresultatet (EBIT) skrevs till 60 000 kronor. Medeltalet anställda var 10 personer. 

Bond Street Film

Producerar bland annat reklamfilm, beställningsfilm, 3d-animation och visuella effekter, trailers, utbildningsfilm och promotion-material.

Under 2019 omsatte bolaget 40 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på 4 miljoner kronor. Bolaget hade i genomsnitt 16 anställda under året.

 

 

o. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Produktionsbolag

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.