torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Daniel Redgert investerar i Chimi: ”Ett av de mest eftertraktade varumärkena i Sverige”

Publicerad: 6 mars 2023, 13:30

Daniel Redgert investerar i modevarumärket Chimi.

Foto: Sören Andersson

Nyligen öppnade Chimi sin första internationella butik i Paris. Nu tar modebolaget in 20 miljoner kronor för att fortsätta den internationella expansionen. Bland investerarna finns byråprofilen Daniel Redgert.

Ämnen i artikeln:

Daniel RedgertNyheterChimi

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Chimi grundades 2015 av Daniel Djurdjevic och Charlie Lindström som ett solglasögonmärke. I dag har bolaget lanserat en klädkollektion och positionerar sig i stället som ett modehus. Nyligen öppnades den första internationella butiken i Paris, något som den kreativa chefen Sebastian Brännén motiverade för Resumé i en längre intervju.

– Valet Paris rör sig inte om ett datadrivet beslut där vi öppnar upp retail i den marknad där vi har starkast försäljning online. Vi ville välja den stad som vi tror kan ge starkast ringar på vattnet för andra internationella marknader och där är Paris helt rätt, sade han då.

Under måndagen tillkännagav Chimi att man tagit in 20 miljoner kronor för att stötta den internationella satsningen som Parisbutiken innebär. Bland investerarna finns Ben Eliass, medgrundare och vd för Estrid, Bianca Ingrosso, och Daniel Redgerts bolag Redgert Group. 

– När Chimi lanserades tog det vad som kändes som timmar innan grundarna hade gjort det till ett av de mest eftertraktade varumärkena i Sverige. Sedan dess har de tagit enorma steg för att bli den globala framgångssaga som varumärket är i dag. Vi är verkligen stolta och glada över att stödja Chimi på dess väg från och med nu, och verkligen stolta över att gå med i en imponerande aktieägarlista, kommenterar Daniel Redgert i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Pr-konsulten som glömde bort sitt bekräftelsebehov – så har Daniel Redgert fått byråns tillväxt att rusa 

Senare i år planerar Chimi också att öppna en butik i New York.

LÄS OCKSÅ: Chimi öppnar i Paris – här är nycklarna för att varumärket ska lyckas bli ett internationellt modehus 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev