onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Diplomatgruppen om utvecklingen för affärerna: ”Hårt förändringstryck”

Publicerad: 12 april 2023, 07:38

Johan Bratt, Sonja Rasin och Klas Landelius. Foto: Pressbild

Diplomatgruppen minskar byråintäkten och omsättningen – samtidigt lyfter resultatet för 2022. ”Vi siktar på fortsatt tillväxt under 2023”, säger vd:n Sonja Rasin.

Ämnen i artikeln:

ByråerAffärerNyheterDiplomat CommunicationsBokslut

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Diplomatgruppen har offentliggjort resultatet för 2022 års räkenskapsår. Under året uppgick omsättningen till drygt 91 miljoner kronor, en nedgång på åtta miljoner från året innan. Även byråintäkten minskar för bolaget. För 2022 landande den på nära 80 miljoner – ned från nära 87 miljoner.

Samtidigt stiger resultatet. I år landade de på drygt 14 miljoner kronor mot fjorårets dryga 12 miljoner.

LÄS OCKSÅ: Byråledarnas strategier för att parera lågkonjunkturen – här växer affärerna 

Diplomatgruppens vd och partner, Sonja Rasin, förklarar att de under året samarbetet med flera av deras kunder i stora förändringsprocesser.

– Tider som präglas av hårt förändringstryck och snabba kast i både ekonomi och politik skapar komplexa utmaningar för företag och därmed behovet av kommunikation. Vi är glada för det förtroende som kunderna visat oss och fortsätter att arbeta för att utveckla det. Vi siktar på fortsatt tillväxt under 2023, säger hon.

Både Diplomat Communications och Tale Content redovisade rekordresultat och byråintäkten förbättrades väsentligt för de två bolagen jämfört med föregående år, skriver Diplomatgruppen i ett pressmeddelande.

– Tale växte 40 procent och fortsätter att ta marknadsandelar från de större byråerna samtidigt som vi förstärkte vår kreativa och digitala förmåga ytterligare. Efterfrågan på det som är vår kärnkompetens är fortsatt stark där allt fler företag baserar sin marknadskommunikation på autenticitet och relevant och engagerande innehåll på digitala plattformar, säger Johan Bratt, vd på Tale Content. 

LÄS OCKSÅ: Diplomat avvecklar Strateg: ”Bra lösning för alla parter” 

Samtidigt berättar Klas Landelius, vd för Diplomat Communications, att byrån fortsätter nyanställa:

– 2022 blev ytterligare ett år av tillväxt och utväxling på den starka expertis vi byggt upp inom grön industrialisering, kapitalmarknadstransaktioner och företagspositionering. Vi har utökat teamet med fokus på strategisk spets inom dessa områden, och vi fortsätter att bygga vidare på förtroendet som en ledande strategisk kommunikationsrådgivare i Sverige.

LÄS OCKSÅ: Därför bromsar tillväxten för svenska pr-jättarna: ”Måste ha otrolig spets”

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev