onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Facebook-gruppen ”Heja Livet” får ny ägare

Publicerad: 20 januari 2023, 12:59

Carro Levy och Emely Crona Stenberg startade Facebook-gruppen ”Heja Livet” 2014.

En av Sveriges största Facebook-grupper har fått nya ägare. ”Det har varit en process för vi har verkligen velat lära känna varandra”, säger Solvor Øksnes, som köpt gruppen, till Breakit.

Ämnen i artikeln:

Heja LivetNyheterFacebook

JW


Med över 130 000 medlemmer är Facebook-gruppen ”Heja Livet” en av Sveriges största. Den startades 2014 av Carro Levy och Emely Crona Stenberg. Men nu kliver grundarna av och säljer sin Facebook-grupp, skriver Breakit.

De säljer gruppen till medlemmen och den digitala marknadschefen på Unilever Solvor Øksnes

– När jag såg att de ville sälja tog jag kontakt för att se om det var en bra match, och det var det verkligen. Det är väldigt spännande och det känns jättebra. Nu har jag haft en ganska lugn period där jag lärt känna medlemmarna och bolaget, säger hon till nyhetssajten.

Hon berättar att hon köpte gruppen för att hon länge haft en ”entreprenöriell anda” och säger:

– Jag har haft tankar om en liknande idé. Jag har bott i Norge och i Danmark och det var först när jag flyttade till Sverige som jag lärde känna Heja Livet, säger hon till Breakit.

På frågan hur affärsmodellen kommer att se ut framöver beskriver hon meningsfulla samarbeten med varumärken som en väg framåt.

– De har gjort ett fantastiskt arbete och är så kreativa. Jag har mycket erfarenhet med branding också, och tycker det är spännande att verkligen komma igång med meningsfulla samarbeten som jag vet har relevans. Jag ser på Heja Livet AB som en megafon som kan belysa olika viktiga ämnen, som välmående, kvinnohälsa och jämställdhet, säger Solvor Øksnes till Breakit.

Vad hon fick betala för gruppen vill hon inte berätta, men Heja Livet nådde en omsättning på 2,1 miljoner under 2021, en ökning från 1,4 miljoner året innan. Vinsten ökade från 460 000 kronor 2020 till 615 000 kronor 2021.

LÄS OCKSÅ: AI-poeter, designlöften och sagoberättare – här är nytänkarna som blir dina chefer 2025 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev