Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Fortsatt fina siffror för Kurppa Hosk

Publicerad: 5 augusti 2020, 09:05

Även 2019 lyckas Kurppa Hosk öka resultatet och byråintäkten, enligt bolagets färska bokslut.


Ämnen i artikeln:

Kurppa Hosk

Design- och varumärkesbyrån Kurppa Hosk har några fina år bakom sig. 2019 blev inget undantag. Även om omsättningen minskar något, från 53,3 till 50,9 miljoner kronor, ökar både byråintäkten (från 34,7 till 46,4 miljoner kronor) och rörelseresultatet (från 4,2 till 5 miljoner kronor). Det medför dock att vinstmarginalen inte är lika hög som 2018. 

Ägarna har även gjort en utdelning på 2 miljoner kronor.

”Tillväxt och lönsamhet drevs av ökad efterfrågan på vårt strategi- och rådgivningserbjudande samt av att vi inlett samarbeten med några av Sveriges (och världens) största bolag. Därtill har vi fått förnyat förtroende från våra befintliga kunder”, skriver man i bokslutet. 

I slutet på förra året offentliggjordes den största byråaffären i Sverige sedan The North Alliance köpte Åkestam Holst och Great Works. Kurppa Hosk köptes då av riskkapitalbolaget Altor, tillsammans med Curamando, Animal och Keybroker.

”Kurppa Hosk kommer fortsätta att verka under eget namn och organisation, men med tillgång till, och i samarbete med de vassaste experterna inom angränsande områden”, kommenterar man uppköpet i bokslutet.

SIFFROR 2019 (2018)
Omsättning:
50,9 mkr (53,3 mkr)
Byråintäkt: 46,4 mkr (34,7 mkr)
Rörelseresultat: 5 mkr (4,2 mkr)
Rörelsemarginal: 11% (12%)
Soliditet: 36,6 (36,0)
Anställda: 40 (39)

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kurppa Hosk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.