Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Gullers Grupp fortsätter växa – men gör första minusresultatet på länge

Publicerad: 10 februari 2020, 14:17

Ulf Dahlqvist tillträdde som vd för Gullers Grupp oktober 2018.

Gullers Grupp har de senaste åren varit inne i en aggressiv tillväxtresa. Det senaste bokslutet visar dock att byråns tillgångar börjar sina. ”Viktigt att vi gör resultat som kan fylla på kassan” säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.


Ämnen i artikeln:

BokslutGullers Grupp

Kommunikationsbyrån Gullers Grupp bildades för drygt 30 år sedan och hade inledningsvis fokus på public affairs-tjänster riktade mot den offentliga sektorn. Sedan dess har byrån växt stabilt och de senaste åren har man gjort förvärv inom en rad andra discipliner. Sedan 2016 har byrån köpt byråerna Sturm & Drang, Matter, Do Digital Manager, Rodolfo (minoritetsägare), Ellermore och Qre. Under det förlängda räkenskapsåret 2017/2018 (18 månader) omsatte byrån 333 miljoner kronor. Hälften av byråns intäkter kommer från kunder inom offentlig verksamhet medan den andra halvan kommer från det privata näringslivet.

LÄS MER: Rekordtillväxt för Gullers Grupp – så ska de fortsätta resan

När byråns bokslut för räkenskapsåret juli 2018-juni 2019 nu inkommit till Bolagsverket visar det att Gullers Grupps tillväxtresa fortsätter. Under det brutna räkenskapsåret omsatte byrån 253 miljoner kronor. Samtidigt som byrån fortsätter att växa minskar dock marginalerna och Gullers Grupp gör ett rörelseresultat på minus 3,3 miljoner kronor. Under räkenskapsåret köpte Gullers Grupp designbyrån Humbly i Umeå.

Förvärven har dock tärt på Gullers Grupps egna kapital, ett kapital som enligt bokslutet är nere på 11,7 miljoner kronor vilket ger en soliditet på 13,6 procent.

– Vi är både glada och stolta. Sedan 2015 så har vi ökat intäkterna med 320 procent och är nu uppe i en byråintäkt på 205 miljoner kronor, säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.

LÄS MER: Storaffär: Gullers Grupp köper Ellermore och Qre

Enligt Ulf Dahlqvist visar det icke-offentliga halvårsbokslutet att Gullers Grupp i nästa bokslut kommer landa på en byråintäkt på cirka 250 miljoner kronor.

– De senaste åren har vi haft en dramatisk ökning både gällande intäkt och omsättning. Vi har fortfarande som målsättning att expandera men framöver kommer det ske i lite lugnare takt.

Gullers Grupp är partnerägt där fem delägare tillsammans har majoritet. Enligt Ulf Dahlqvist har man internt inte ens diskuterat frågan om att ta in externt kapital.

Men tillgängarna sjunker och soliditeten är nere på en ganska låg nivå, hur länge kan det fortsätta?

– Huvudskälet till det är vår kraftiga expansion men du har rätt i att det inte kan fortsätta sjunka. Därför är det viktigt att vi gör resultat som kan fylla på kassan. Om några år tror och hoppas jag att vi är uppe på vårt mål om 10-15 procents vinstmarginal, säger Ulf Dahlqvist.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BokslutGullers Grupp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.