tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Io gör ytterligare nordiskt förvärv – köper digitalbyrån Triggerfish

Publicerad: 29 september 2022, 10:08

Henrik Segergren, Ann-Sofi Nääs, och Jakob Pernvik.

Foto: Rickard Olausson

Io gör sitt andra nordiska förvärv på en månad och köper digitalbyrån Triggerfish. ”Det är bara början på vår nordiska resa,” kommenterar Io:s vd.

Ämnen i artikeln:

Intracto GroupStendahlsNyheterAffärer

R

Redaktionen

red@resume.se


Io är ett nederländskt byrånätverk som i april 2021 köpte upp Stendahls. Sedan dess har nätverket fortsatt förvärva byråer, i början av september var det danska Peytz & Co som blev en del av nätverket. Nu förvärvar man också digitalbyrån Triggerfish, med bas i Stockholm.

LÄS MER: Jätteaffär: Belgisk byrågrupp köper Stendahls – ska storsatsa på Norden

– Vi har haft många möten i Norden under våren och börjar se spännande resultat från vårt arbete. Förvärven av Peytz & Co och Triggerfish är bara början på vår nordiska resa, kommenterar Pieter Janssens, vd på Io, i ett pressmeddelande.

Triggerfish grundades 1999 och är experter inom Wordpress. Byrån har 44 anställda och dess främsta affärsområden är analys, webbutveckling, digital design och projektledning. Triggerfish omsatte under 2021 42,3 miljoner kronor och hade en vinstmarginal på 14 procent. 

– Kunskapen som Triggerfish tar med till Io kommer vara extremt värdefull. Att vi nu får in expertis inom Wordpress, till exempel, innebär att vårt digitala erbjudande blir ännu större, säger Henrik Segergren, growth director för Io Nordics och vd för Stendahls.

– Vi har gemensamma värderingar och ser många sätt att samarbeta. Med Io kan vi ge våra kunder bredare och mer specifika erbjudanden samtidigt, vilket är en av anledningarna till att vi fram emot att vara en del av Io, säger Triggerfish vd Jakob Pernvik.

– Vi valde att bli en del av Io för att växla upp och skapa större möjligheter för våra anställda, kunder, och partners, säger Ann-Sofi Nääs, COO på Triggerfish.

LÄS OCKSÅ: Medarbetare offrades i jakten på pengar i Stendahlsaffären – mångmiljonregn över delägarna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev