Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Jurek köper upp Hammer & Hanborg

Publicerad: 6 september 2022, 12:51

Åsa Falkman, Shervin Razani och Christina Hammer.

Rekryteringsbolaget Hammer & Hanborg köps upp av Jurek-koncernen. Bolagen kommer samarbeta på flera plan men inte fusioneras ihop. Planen är att fortsätta växa, även utanför Sverige.


Ämnen i artikeln:

Hammer & HanborgNyheter

Jurek är ett företag som sysslar med rekrytering, konsultuthyrning och kompetensutveckling och grundades av Shervin Razani 2006. 2022 väntas bolaget omsätta totalt 400 miljoner kronor. Nu köper koncernen upp Hammer & Hanborg genom att bli majoritetsägare genom aktieköp.

Jureks erbjudande startade med yrkeskategorierna jurister och ekonomer. Strategin är att knyta till sig verksamheter som är bäst i klassen i respektive nisch. Jurek satsar primärt på funktioner som ingår i ledningsgruppen. 

Hammer & Hanbergs grundare Christina Hammer och Åsa Falkman (tidigare Hanborg) kommer vara kvar i bolaget och man kommer inte fusioneras in i Jurek, utan samarbeta på flera plan. Den entreprenöriella strategin har lett till att bolagen inom koncernen kammat hem sex Gaseller av Dagens industri. Shervin Razani är övertygad om att även Hammer & Hanborg kommer att utvecklas raskt tillsammans med den här draken.

– Marknad är otroligt spännande just nu då det händer otroligt mycket inom digitaliserade roller, säger Shervin Razani till Resumé och fortsätter:

– Hammer och Hanborg har länge varit den självklara samlingsplatsen för människor med specialistkompetens inom kommunikationsområdet. Det är en stor ära att få fortsätta utveckla det förtroendet tillsammans med Christina och Åsa. 

Hur ser tillväxtplanen ut för de kommande åren?
– Tillsammans stärker vi våra erbjudanden inom marknad och kommunikation och vi ser fram emot att besvara den ökade efterfrågan som finns på dessa allt mer komplexa och viktiga roller. Samtidigt är vår plan att fortsätta växa i fler städer och länder. Hammer & Hanborgs kontor i Oslo blir ett bra första steg på vår spännande tillväxtresa utanför Sverige. 

Vad är den mest spännande trenden som du ser när det kommer till rekrytering inom marknad- och kommunikationsområdet på senare år?
– Just nu digitaliseras marknadsföring i rasande fart, vi kommer få se fler och fler ingenjörer på höga positioner inom marknad. När den trenden slår över kommer snart behovet av visionärer och konstnärer för riktning och innehåll få ta större plats på avdelningarna igen. 

 

Christina Hammer menar i pressmeddelandet att Jureks entreprenörsfokus och långsiktighet var en viktig del för affären.

– Vi ser stora möjligheter med affären. Tillsammans med teamet på Jurek kommer vi att skapa ett ännu bättre erbjudande. Båda bolagen är entreprenörsdrivna, har liknande värderingar och företagskulturer samt inte minst ett uttalat fokus på tillväxt. Vi har haft många friare genom åren, men valet föll på Jurek som är ett entreprenöriellt och framgångsrikt företag som dessutom delar vårt fokus på att bygga ett långsiktigt och hållbart företag för kunder och personal, säger hon.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hammer & HanborgNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.