Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Klubbat: Voi har köpt Daniel Helldén

Publicerad: 22 december 2021, 12:54

Elsparkcykelbolaget Voi klubbade hem en staty på Daniel Helldén (MP).

Foto: TT Nyhetsbyrån

Men inte på det sätt rubriken vagt antyder. En staty av miljöpartisten på elsparkcykel gick för 13 000 kronor under en auktion till förmån för Musikhjälpen.


Ämnen i artikeln:

VoiMusikhjälpen

Elsparkcykelbolaget Voi tog under en auktion till förmån för Musikhjälpen hem bronsstatyn av Stockholms kändaste miljöpartist. När budgivningen var över stod bolaget som vinnare och hade betalat 13 000 kronor för den.

– Vi tyckte det var en fantastisk idé när vi såg den på Tradera. Vi älskar mikromobilitet och inget manifesterar det bättre än trafikborgarrådet på en elsparkcykel, säger Alex Klimt, head of community på Voi, till Mitti.

Anledningen till att de budade hem konstverket är att man på elsparkcykelbolaget är tacksam över att Stockholms stad ska upphandla avtal gällande sparkcyklarna, skriver Mitti.

– Sedan går pengarna till en god sak. Det var glasklart att vi skulle ta hem den. Det är inte alltid Daniel Helldén på en elsparkcykel är till salu, så det gäller att passa på, säger Alex Klimt till tidningen.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

VoiMusikhjälpen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.