torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Knowit Experience över 1000 anställda: ”Kritisk massa”

Publicerad: 7 februari 2023, 12:44

Foto: Pressbild Knowit

Den digitala fullservicebyrån fortsätter att expandera.

Ämnen i artikeln:

NyheterKnowit Experience

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


IT-koncernen Knowits digitala byråverksamhet Experience har de senaste åren växt explosionsartat. Nu presenterar koncernen siffror för Q4 2022 som visar att tillväxten fortsätter. Under perioden omsatte Knowit Experience 431,9 miljoner kronor, att jämföra med 384,6 miljoner kronor under samma period 2021. Tillväxten har enligt Knowit skett på samtliga marknader. Experience står därmed för 21 procent av Knowits totala omsättning, att jämföra med 21 procent under samma period föregående år.

EBITA-marginalen sjunker något, från 11,6 till 11,2 procent. Enligt bolaget är en förklaring till  den minskade vinstmarginalen att det efter en period av kraftig personaltillväxt i dag tar längre tid att få in konsulterna i nya projekt. I slutet av förra året sprängde de även den symboliska vallen av mer än 1000 anställda. Affärsområdet är i dag aktivt på sex marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Polen. Bakom siffrorna döljer sig en mängd e-handelsfokuserade jobb för kunder som OKQ8, Arla, 1177.se och norska Storebrand. Under 2022 vann man även en upphandling som Skatteverkets nya digitalbyrå.

– Efter en lång period av extensiv rekrytering ökar vi nu fokuset på sälj, något som syns i resultatet. Vi har den kritiska massa och den bredd av kompetens som våra stora kunder behöver, vilket syns i ökningen av stora projekt vi får in, säger Fredrik Ekerhovd, chef över Knowit Experience.

På den svenska marknaden är Knowit Experience största förvärv fortfarande digitalbyrån Creuna, en byrå man la vantarna på hösten 2020. Förra året köpte bolaget den danska designbyrån 1508.dk och digitalbyrån Strømlin.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev