Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Konkurserna inom retail minskar

Publicerad: 1 oktober 2021, 09:43

Konkurserna i Sverige ökar enligt färsk statistik från UC. Den under pandemin så hårt ansatta detaljhandel var en av få branscher där konkurserna faktiskt minskade, visar rapporten.


Ämnen i artikeln:

KonkursRetail

Konkurserna i Sverige har ökat med totalt 13 procent i september, jämfört med samma månad i fjol enligt UC. Under månaden ökade antalet konkurser i åtta av tio av de branscher som ingår i UCs statistik. Under helåret 2021 har konkurserna hittills minskat med 14 procent i jämförelse med 2020.

Hårdast drabbade i september jämfört med förra året var transportbranschen där konkurserna ökade med 43 procent.

Konkurserna inom detaljhandeln minskade under september med 9 procent i jämförelse med i fjol.

– Klädhandeln har haft en utmanade tid under pandemin. Under 2020 tappade branschen drygt 20 procent av sin omsättning, och skohandeln över 30 procent. Till följd av restriktionslättnader förväntas handeln öka både i butik och på nätet. Samtidigt är mindre detaljhandelskedjor hårt ansträngda av ett och ett halvt år med kraftigt minskad försäljning. Det är också detaljhandeln som står för den största delen av de uppskjutna skatter som ska börja återbetalas under nästa år, säger UC:s  Richard Damberg i en kommentar.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

KonkursRetail

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.