lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Löneligan 2022 – här är branschens tio rikaste chefer

Publicerad: 15 november 2022, 09:53

Bland de med högst förvärvsinkomst i branschen 2021 finner vi sex kommunikationschefer, tre marknadschefer och en pr-chef – inga reklamare eller inhouse-namn lyckas ta sig till topp tio. Är din kollega med på listan?

Ämnen i artikeln:

LöneliganLöneligan 2022NyheterMichael GrimborgDavid Sandström

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Nummer ett på listan är Anders Lindberg, som var med och grundade JKL. Han lämnade byrån 2020 för att starta ett eget bolag. Under 2021 tjänade han, som ensam anställd i Tilia strategisk rådgivning & förvaltning, 9,9 miljoner kronor i förvärvsinkomst. 

Viktor Wallström, kommunikationschef på Saab, hade en förvärvsinkomst på totalt 6,3 miljoner 2021 vilket motsvarar en månadslön på 529 100 kronor. Även kommunikationschefen Stefan Stern, på investmentbolaget Nordstjernan, ligger i topp tio med en lön på 5,6 miljoner.

Bland marknadscheferna är det Michael Grimborg på Synsam som sticker ut med en årlig förvärvsinkomst på 5,8 miljoner kronor, vilket är en ökning på 15 procent jämfört med 2020. Även Klarnauten David Sandström hamnar på topplistan med en förvärvsinkomst på 5,1 miljoner kronor.

Topp tio-listan består av sex män och fyra kvinnor. Bland kvinnorna är det Joséphine Edwall Björklund, kommunikationschef på Essity, som hamnar högst med en förvärvsinkomst på 5,2 miljoner kronor, vilket är 21 procent lägre än hennes förvärvsinkomst 2020. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Här hittar du alla artiklar i löneligan:

Sveriges bäst betalda marknadschefer – här är de med fetast lönekuvert och störst löneökning

Nästintill sex miljoner i årslön. Så mycket tjänade Sveriges bäst betalda marknadschef 2021, enligt Resumés årliga kartläggning. En annan fick ett lönelyft på 87 procent och en tredje tappade 80 tusen kronor i inkomst.

 

Kommunikationscheferna som tjänar mest i Sverige – miljonbonusar och branschbytare i lönetoppen 

2021 innebar miljonregn för flera av kommunikationscheferna i Resumés löneliga. Många av toppnamnen ökade sin förvärvsinkomst med över 50 procent och 87 av de 130 cheferna i kartläggningen drar in över miljon om året.

 

Pr-cheferna som drar in miljoner – här är hela listan 

8,3 miljoner är medianvärdet när Resumé listar 172 PR-chefers förvärvsinkomst. I topp ligger egenföretagaren vars inkomst ökat med hela 79 procent. Ta del av hela listan nedan.

 

Inhousecheferna som tjänade mest under 2021 – stjärnkreatör i topp 

28 procent av inhousecheferna i Resumés Löneligan hade en förvärvsinkomst över miljonen 2021. I toppen ligger chefer hos Oatly, Arla, Telia och If.

 

Reklambyråcheferna med fetast lönekuvert – de fick störst påslag 2021

En knapp tredjedel av reklambyråtopparna i Resumés kartläggning gjorde mer än tioprocentiga ökningar av förvärvsinkomsten under förra året. 137 chefer på listan – ungefär hälften drog in över miljonen. 

Nyfiken på löneläget på svenska byråer?

Här är lönerna på 170 svenska byråer – platsen du söka jobb på om du vill få mer betalt 

Det skiljer över 700 000 kronor om året i lönekuvertet mellan Sveriges mest generösa byrå och den som hamnar i botten. I vår största lönekartläggning någonsin kan du se var du ska söka dig om du vill att det ska rassla till den 25:e. Här listar vi lönerna 2022 på 170 av Sveriges byråer – bolag för bolag.

 

Kolla här: Så står sig din lön mot branschen – siffror disciplin för disciplin 

Resumé kartlägger snittlönerna inom byråvärldens olika discipliner. Siffrorna du kan använda dig av när du ska in i lönesamtal, byta jobb eller funderar på en ny riktning i karriären. Byråerna inom branschens mest välbetalda disciplin sticker ut med ett rejält lönelyft förra året. För andra kategorier går utvecklingen trögare.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev