fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Minskad vinst för Bindefeld

Publicerad: 8 januari 2020, 13:29

Micael Bindefeld

Foto: Frankie Fouganthin -

2019 fick Micael Bindefeld mycket uppmärksamhet för sin 60-årsfest i Israel. Byråverksamheten växte under det senaste räkenskapsåret samtidigt minskade lönsamheten för bolaget som alltjämt har en marginal på nära 20 procent.

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerMicael Bindefeld

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


När eventmakaren och byråbyggaren Micael Bindefeld flög ner delar av den svenska kändiseliten i höstas blev det en av höstens stora snackisar i såväl dags- som kvällspress. Några som gladdes åt uppmärksamheten var bland annat Israeliska statens turistbyrå:

– Vi är väldigt glada över uppmärksamheten. Varje gång en turists upplevelser av Israel exponeras i svenska medier så är det så klart positivt. Micael är en vän av Israel och vi är glada för all positiv publicitet, sade Nira Fischer vid israeliska statens turistbyrå till Resumé då.

Nu har bokslutet kommit för det brutna räkenskapsåret 2018/2019 som löper fram till sista juni 2019 som visar att verksamheten i Micael Bindefeld AB växer. Nettoomsättningen landar på 24,2 miljoner kronor (20,6 mkr). Rörelseresultatet (EBIT) minskade dock med nästan 25 procent till 4,3 mkr (5,7). Rörelsemarginalen ligger dock på en stabil nivå, 17,8 procent.

Medeltalet anställda i bolaget ökade med en person till 19 (18). Det egna kapitalet i bolaget som grundades 2001 uppgår till 7,6 miljoner kronor.  

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev