Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

NoA gör andra datadrivna förvärvet - köper Peregrine

Publicerad: 12 augusti 2020, 13:12

Digitala konsultbolaget Peregrine blir tillsammans med Proletar en del av NoA:s nya affärsområde NoA Connect.

Ämnen i artikeln:

The North Alliance

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Den nordiska kommunikationskoncernen The North Alliance köper det digitala konsultbolaget Peregrine. Peregrine grundades för tre år sedan av Nordic Morning-ägda Klikkis tidigare vd Anders Nygren och chief operating officer Jannis Hristofilopoulos. Enligt det senaste bokslutet omsatte Peregrine 25 miljoner kronor med en nettomarginal på 33 procent. Bolaget har under de tre åren jobbat med kunder som Trustly, Telia, Länsförsäkringar och Audi.

– Det är krävande tider, men såväl här och nu som på sikt vet vi att företags förmåga att kunna använda data och hantera teknikdrivna processer inom marknadsföringsområdet blir allt viktigare, säger Thomas Høgebøl, vd för NoA, i ett pressmeddelande. Användarnas beteenden och förväntningar ställer krav på våra uppdragsgivares organisationer att effektivt kunna samla och använda data för att öka sin kundorientering och därmed sin förmåga att växa.

LÄS MER: Thomas Høgebøl om förvärvet: ”Inom två år står Noa Connect för en tredjedel av vår omsättning”

I slutet av 2019 förvärvade NoA även den norska performance marketing-byrån Proletar. Tillsammans med Proletar bildar nu Peregrine det nya datadrivna affärsområdet NoA Connect. På ett par års sikt uppskattar Thomas Høgebøl att affärsområdet står för en tredjedel av koncernens omsättning som i dagsläget uppgår till cirka 1,6 miljarder kronor.

– Vi har länge haft ögonen på NoA och fört en dialog med Thomas. NoA har gjort en otroligt imponerande resa, och det känns väldigt spännande att få vara med och bygga vidare på den tillsammans med de andra byråerna inom nätverket, säger Anders Nygren, VD och medgrundare av Peregrine.

 – Vi är offensiva och växer nu rejält inom datadriven marknadsföring, det bör tolkas som en tydlig signal till näringslivet. Många företag har ännu inte ställt om för att fullt ut kunna utnyttja teknologi och data i sina sälj- och marknadsorganisationer. Det finns en enorm outnyttjad potential här och Peregrines starka team, med sitt tydliga fokus på att driva tillväxt hos kunder, blir ett utmärkt komplement till NoA Connect , säger Høgebøl.

Ingen av parterna vill kommentera köpeskillingen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev