fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Nytt samarbete ska utveckla arbetskulturen på Jung

Publicerad: 28 april 2022, 13:00

Jimmy Rodhelind och Ebba Grenninger.

Foto: Pressbild

Jung Relations och organisationen IDG ingår ett partnerskap. IDG:s ramverk ska hjälpa Jung utveckla byråns arbetskultur: ”IDG:s ramverk hjälper oss att ta ytterligare kliv i utvecklingen”, säger Jimmy Rodhelind på Jung.

Ämnen i artikeln:

Jung RelationsStress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Kommunikationsbyrån Jung Relations har inlett ett långsiktigt samarbete med organisationen Inner Development Goals, IDG. Partnerskapet innebär att man blir en av de byråer är med som är med och lanserar IDG:s ramverk och Jung kommer hjälpa till att hantera PR för organisationen. I IDG:s kommunikationsnätverk finns även The New Division, som varit med sedan start och hjälpt till att utveckla ramverket. För Jungs del innebär partnerskapet också att IDG kommer hjälpa Jung utveckla medarbetarkulturen på byrån.

LÄS OCKSÅ: Yasmine Winberg: Var är den fina byråkulturen det snackas så mycket om? 

IDG kommer bland annat handleda byrån 23 färdigheter inom fem kategorier som organisationen tagit fram. Färdigheterna ska hjälpa individer till att kunna hantera komplexa utmaningar.

Enligt Jimmy Rodhelind, vd på Jung Relations, har de själva utvecklat en struktur där bolaget har tagit bort ledningsgruppen och är är organiserat utifrån individer, utifrån klienterna och utifrån omvärlden.

– Alla delarna samspelar och bildar den kultur vi har skapat, säger Jimmy Rodhelind, vd på Jung Relations, och tilläger att samarbetet med IDG är en vidareutveckling av det kulturarbete som redan har gjorts på byrån.

Han fortsätter:

– Vi har i flera år jobbat aktivt med att leda och utveckla oss själva – bland annat har vi avskaffat ledningsgruppen och skapat en plattare organisation med mycket högre grad av självbestämmande för alla som jobbar på Jung. Att nu tydligt koppla det sätt vi arbetar med självledarskap till IDG:s ramverk hjälper oss att ta ytterligare kliv i utvecklingen av såväl oss själva som individer och organisation som vårt erbjudande, säger Jimmy Rodhelind, vd på Jung Relations.

Tror du att det ni redan har gjort och det IDG:s ramverk kan hjälpa er med kan hjälpa medarbetarna att bli mindre stressade i en bransch som känns väldigt stressad?

– Jag tror nyckeln i det är att träna upp sina förmågor. Men att ta ansvar för individen och långsiktig hållbarhet är viktigt. Vi måste bygga ett system där människor kan nå sin fulla potential. I forskningen ser man att människor ofta tenderar att ha två jobb; dels är man fullt upptagen med att förhålla sig till den arbetsplats man är på – man är upptagen med att tänka på vad som förväntas av en – dels är man samtidigt för att också hela tiden fokusera på att utföra sitt faktiska arbete. Man har två jobb – tänk om vi kunde skapa arbetsplatser där man kan vara sig själv fullt ut, säger han.

LÄS OCKSÅ: Härskartekniker, mobbning och lögner för kunderna – vittnesmål om en osund kultur på Assefas pr-byrå

Jimmy Rodhelind berättar att Jung har arbetar med självledarskap och med att bygga en lärande kultur som främjar kreativt tänkande och hållbar utveckling. Partnerskapet med IDG ska fungera som ett ytterligare steg i arbetet.

– Vi strävar alltid efter att höja vår ambitionsnivå och IDG:s ramverk är som den ultimata handboken i hur vi människor behöver utvecklas för att bli riktigt vassa problemlösare. Jag ser fram emot att, tillsammans med övriga på Jung, omsätta det vi lär oss i partnerskapet till praktik – bland annat i hur vi samarbetar och i hur vi löser problem för våra uppdragsgivare. säger Ebba Grenninger vice vd och cd på Jung.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev