onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Ord & Bild vänder till vinst efter tufft coronaår

Publicerad: 13 maj 2022, 12:22

Coronaåret var tufft för Karlstadbyrån Ord & Bild. Men med en stor del av pandemin i ryggen lyckades byrån vända till vinst under räkenskapsåret 2020-2021.

Ämnen i artikeln:

Ord&BildBokslut

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


När Ord & Bild redovisade sitt brutna räkenskapsår 2019/2020 visade rapporten röda siffror på sista raden. De gjorde ett minusresultat på knappt 200 000 kronor. Men ett år in i pandemin och mot ljusare tider kan de för året 2020/2021 redovisa ett resultat på nära tre miljoner kronor.

– Mars-juni 2020 blev något helt annat än ett vanligt år. Ett antal av våra uppdragsgivare ställde då in eller rentav lade ner verksamheten under en period som normalt är riktigt lönsam för byrån, skriver byrån i sin årsredovisning och fortsätter:

– Från sommaren 2020 blev det stadigare på kundsidan. Vi kunde också nyttja en del korttidspermitteringar för några personalkategorier, medan andra kategorier haft ett bra tryck hela tiden. Man kan krasst konstatera att lösningen med korttidspermitteringar fyllde sitt syfte då vi annars troligen valt att minska personalstyrkan något från förra sommaren. Uppdragen har rullat på och vi kunde avsluta korttidspermitteringarna utan att ha behövt göra några uppsägningar alls. Resultatet till och med juni 2021 är positivt och under hösten 2021 har vi kunnat rekrytera tre nya medarbetare. Det känns förstås väldigt bra, skriver byrån.

Trots att resultatet hoppat upp med drygt tre miljoner har nettoomsättningen för det senare räkenskapsåret legat i linje med tidigare, 21,5 miljoner kronor.

 

Om koncernen

I koncernen ingår Ord & Bild Kommunikationshus i Karlstad AB, Ord & Bild Reklambyrå i Tingvallastaden där Ord & Bild Design i Karlstad AB är kommanditdelägare och Ord & Bild Kommunikationshus AB är komplementär. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev