torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Paues Åberg gör första förvärvet – köper Korp

Publicerad: 30 maj 2023, 09:02

Partnersgruppen på Paues Åberg.

PA- och corporate communications-byrån Paues Åberg firar tio år med att köpa den finansiella kommunikationsbyrån Korp.

Ämnen i artikeln:

Paues ÅbergTheodor Paues

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Paues Åberg communications köper den finansiella kommunikationsbyrån Korp kommunikation. Det senaste räkenskapsåret omsatte Korp drygt 11 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 2,9 miljoner kronor medan Paues Åberg omsatte 31,2 miljoner kronor (2021).

Parterna vill inte kommentera hur affären är upplagt men Korps grundare Linna Österman och Héléne Westholm blir nu partners på Paues Åberg. Paues Åberg har sedan tidigare ett erbjudande inom finansiell kommunikation som är inriktat på bolagspositionering gentemot kapitalmarknaden, genom förvärvet av Korp stärker de kompetensen inom områden som års- och kvartalsredovisningar. Majoriteten av Korps kunder är små och medelstora noterade bolag, även om de har enstaka större organisationer på kundlistan. Affären kommer efter att de två byråerna samarbetat på en rad kundprojekt.

– Initiativet kom från Korps sida. Vår ambition har varit att växa organiskt medan de letade efter ett lite större sammanhang. När vi jobbade ihop märkte vi snabbt att vi har gemensamma värderingar och en samsyn kring hur vi vill jobba, säger Theodor Paues, grundare och partner på Paues Åberg.

Finansiell kommunikation har de senaste åren varit en kraftigt växande intäktskälla för olika konsultbyråer. Theodor Paues ser förvärvet som en möjlighet att ytterligare skala upp det erbjudandet.

– Genom samgåendet bygger vi ytterligare styrka och kan på ett ännu bättre sätt svara upp mot uppdragsgivarnas behov och vara lyhörda inför de trender och förändringar som sker på marknaden.

Efter affären kommer Paues Åberg ha cirka 35 anställda. Partnergruppen kommer i sin tur bestå av Theodor Paues, Allan Åberg, Linna Österman, Héléne Westholm, Stina Oldfeldt, Malin Johansson och Jonas Rodny.

– Vi har alltid strävat efter att vara våra kunders kommunikationspartner med utgångspunkt från den finansiella och strategiska kommunikationen. Genom den här affären kommer vi bli en ännu bredare kommunikationspartner för våra kunder som får tillgång till ett större tjänsteutbud inom public affairs och corporate communications, säger Linna Österman, grundare och vd på Korp kommunikation i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev