fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Plattformen Klingit tar in 20 miljoner från WiT och King-grundarna

Publicerad: 17 januari 2022, 09:35

Sunit Mehrotra och Frank Hollingworth till vänster, Teddy Wold och Rikard Hegelund till höger.

Designplattformen Klingit har Grant, Thornton, Tradera och Memmo på kundlistan Nu väljer investerarna, bland andra reklambyrågrundarna Sunit Mehrotra och Frank Hollingworth, att pumpa in mer pengar i bolaget.

Ämnen i artikeln:

KingDesign

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under våren 2021 lanserades den molnbaserade plattformen för design, Klingit. På plattformen får bolaget hjälp med produktion, hantering och implementering av grafiskt material samt marknadsföring. I dag har bolaget 100 kunder såsom Memmo, Tradera Residence Christies och Grant Thornton.

I samband med lanseringen tog bolaget in 8 miljoner kronor från WiT, Livingstone Partners och Kings grundare Sunit Mehrotra och Frank Hollingworth. Nu väljer investerarna att fördjupa samarbetet och går in med ytterligare 20 miljoner kronor i en finansieringsrunda.

Med pengarna ska Klingit skala upp tjänsten och växa på flera marknader i Europa. I dag sysselsätter bolaget 40 kreatörer i 18 länder. Under det första verksamhetsåret beräknas bolaget omsätta 11 miljoner kronor.

– Vi behöver dels investera mer i vår tekniska plattform och dels bygga ut vår kompetens inom flera områden med duktiga ledare och bättre processer. Därefter är det tänkt att vi ska börja titta på utlandsexpansion av vårt erbjudande. Vi har som mål att finnas på ytterligare en till två marknader vid slutet av 2022, säger medgrundaren Rikard Hegelund i ett pressmeddelande. 

– Vi är supernöjda med Klingits resa så här långt och ser fram emot att följa bolaget när det nu tar nästa steg och ska skala upp verksamheten, säger Elias Jacobson, investment manager och partner på WiT i en kommentar.  

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev