Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Pod X Group förvärvar franskt bolag

Publicerad: 27 september 2022, 11:37

Foto: MARKUS CREPIN

Podcastgruppen Pod X Group förvärvar franska Nouvelle Ecoutes, ett köp som man beskriver som första steget mot att bygga ett världsledande podcastnätverk.

Ämnen i artikeln:

PodcastNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Pod X Group drog i gång sin verksamhet 2021 och har kontor i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Holland, Italien, Norge, Danmark och Latinamerika, men huvudkontoret är i Stockholm. I april gick Pophouse Entertainment in som investerare, och nu har gruppen gjort sitt första förvärv i Frankrike.

Det är Nouvelles Écoutes som man köper en majoritetsandel i. Samtidigt har Nouvelles Écoutes förvärvat studion ”Studio Minuit” i Paris. Investeringen är enligt Pod X ett första steg mot att bygga ett nätverk av världsledande podcastbolag, där Pod X Group ska bidra med finansiering, affärsutveckling, internationalisering och kommersialisering.

Nouvelles Écoutes har producerat fler än 1000 timmars podcastinnehåll och har flera miljoner lyssningar på sina podcasts. Bolagets omsättning har fördubblats på två år bland annat genom starka samarbeten med fler än 120 annonsörer. 

– I vår ambition att hitta och investera i de ledande podcastkreatörerna i världen, är vi stolta och glada över affären med Nouvelles Écoutes och Studio Minuit. I dessa bolag hittar vi extraordinär kreativ och kommersiell kompetens, säger Staffan Rosell, vd på Pod X Group.

Julien Neuville, vd på Nouvelles Écoutes, kommenterar köpet. 

– Detta kommer främja vår ambition att inte bara bli ett av de ledande podcastföretagen i Europa, utan också erbjuda det mest mångsidiga och innovativa urvalet av podcasts. Jag kunde inte vara mer stolt över vad vårt sammansvetsade och otroliga team har åstadkommit de senaste två åren. Jag ser verkligen fram emot att att börja arbeta med Pod X och deras team i Sverige.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev