torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

PPP stärker upp sitt erbjudande inom e-handel med byrån Kreng

Publicerad: 27 februari 2023, 13:53

Byrånätverket People People People(PPP) breddar sin kompetens ytterligare med siktet på e-handel. E-handelsbyrån Kreng har tidigt dubblat konverteringsgraden för en av kunderna.

Ämnen i artikeln:

People People PeopleE-handelByråerNyheter

VP

Vilma Pettersson

vilma.pettersson@resume.se


People People People stärker upp sitt e-handelerbjudande med Kreng och blir en del av det totala e-handelserbjudandet hos PPP. Kreng specialiserar sig inom strategisk och teknisk kompetens inom e-handel, vilket har varit en lucka hos People People People innan. En del av just Krengs erbjudande är de tunga tekniska kompetenserna för e-handel som integrationer, logistik, product information management(PIM) och prisjämförelser.

Kreng har tidigare jobbat med SOS Alarm, Stockholms filmfestival, Polardörren och Sandlund/Hossain. Med en av byråns tidigare kunder har de lyckats öka företagets omsättning och nästan dubblat konverteringsgraden.

– Vi såg över kategori- och produktstrukturen så folk lättare skulle hitta det de sökte, påbörjade arbetet med filtrering och sök och såg över pris- och fraktprisstrategin. Sedan jobbade vi generellt med produktinformation, bland annat mått på allt och bättre bilder, säger Robin Helt, vd Krengs.

Enligt 2022 års E-handelsbarometer som Postnord publicerat visar den hur svensk e-handel för första gången minskar sin tillväxt. Då kan det betyda att man som e-handelsbyrån måste ställa om sin strategi. Men Robin Helt tror att det kommer bli ännu viktigare hur e-handeln framställs nu när behovet minskar. Enligt honom blir konkurrensen större när e-handeln minskar. 

– Det gäller ännu mer nu när det kanske finns en mindre målgrupp att vara bäst i klassen för att få ta den biten av kakan som man vill ha och också rusta sig framåt, för vänder gör det ju. 

I stället ser han det som en möjlighet för företag att vara bereda på att det vänder i e-handeltrenden. Och att nu när trycket på e-handel är mindre bör de investera och rusta upp för när det sedan skulle öka igen.

– De som har lite kapital där orderingången kanske inte är lika hög nu har i stället tid att renovera. Internt kan de lägga tid på att komma ut ännu starkare när det drar i gång igen, säger Robin Helt. 

Krengs vd Robin Helt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev