Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Pricerunners vd efter uppköpet: ”Hoppas kunna få utväxling av Klarnas varumärke”

Publicerad: 2 november 2021, 13:19

I dag offentliggjordes Klarnas köp av jämförelsetjänsten Pricerunner. Bolagets vd Mikael Lindahl berättar att varumärket kommer finnas kvar på de marknader där tjänsten redan är etablerad. I USA hoppas bolaget kunna dra nytta av Klarnas upparbetade förtroende.


Ämnen i artikeln:

PricerunnerKlarna

För fem år sedan tog H&M-chefen Karl-Johan Persson och affärsmannen Nicklas Storåkers över ägandet i Pricerunner för fem år sedan.  Då var bolaget värt omkring en miljard kronor. När betalbolaget Klarna köper prisjämförelsetjänsten är prislappen 9,2 miljarder kronor, enligt SvD:s beräkning.

Köpet ger Klarna-användarna gång till produktrecensioner, förbättrade möjligheter att hitta produkter och prisjämförelser direkt i Klarna-appen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Efter Klarnas förvärv av Pricerunner kommer varumärket att bestå på befintliga marknader där prisjämförelsetjänsten är etablerad; Sverige, Norge Danmark och Storbritannien. Däremot kommer tjänsten att gå som Klarna när den lanseras på nya marknader, bland annat i USA som har varit en fokusmarknad för betalbolaget under de senaste åren. 

– Där hoppas vi kunna få utväxling av Klarnas varumärke och det upparbetade förtroende och kännedomen som finns. Det finns ingen anledning att lansera något från scratch, säger Pricerunners nytillträdde vd Mikael Lindahl i till Resumé. 

Pricerunners byråsamarbeten med DNA och Borg Owilli påverkas inte av uppköpet. 

– Vi kommer däremot att få större resurser på att skala upp och stärka varumärket på befintliga marknader. Det fördes ju diskussioner om en IPO tidigare. Skillnaden nu när vi får resursstarka ägare som är tillväxtorienterade och långsiktiga är att vi kan investera mer inför framtiden. Vi hoppas att detta ger Pricerunners varumärke en skjuts.  

Så din marknadsföringsbudget kommer att bli större?
– Det är alldeles för tidigt att säga nu. Papprena är knappt påskrivna. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PricerunnerKlarna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.