Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

RNB säljer Brothers och byter bransch

Publicerad: 27 september 2021, 08:54

Retail And Brands, RNB, säljer förlusttyngda Brothers. I samband med avyttringen tar medicinteknikbolaget Coala Life klivet in på Stockholmsbörsen, via RNB


Ämnen i artikeln:

Brothers

Coala Life, som är verksamt inom distansmonitorering av hjärt- och lungsjukdomar, gör ett omvänt förvärv av detaljhandelsbolaget RNB. På så sätt kliver bolaget in på börsen, med ett planerat listbyte till First North.

Klädkedjan Brothers köps i sin tur till Jotunfjell Partners som betalar tio miljoner kronor kontant i samband med köpet, enligt ett pressmeddelande.

Brothers omsatte 85 miljoner kronor (70 mkr) under det senaste kvartalet på kedjans brutna räkenskapsår, juni–augusti. Rörelseförlusten uppgick till en miljon kronor.

Det innebär det att klädföretaget RNB, som tidigare sålt av Polarn och Pyret och sin verksamhet knutet till NK, nu helt byter verksamhetsinriktning efter försäljningen av Brothers. 

Efter förändringen kommer Coala Lifes ägare sitta på 80 procent av aktierna i det nya bolaget medan RNB:s ägare har 20 procent.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Brothers

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.