Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Silver ökar vinsten trots coronaåret

Publicerad: 14 januari 2022, 13:19

Ulf Berlin.

Foto: Silver/Pressbild

Trots corona, restriktioner och en oro för att affärerna skulle lida gör Silver ett bättre år under coronan än året tidigare. Vinsten och omsättningen ökar och bolagets grundare, Ulf Berlin, berättar flera av deras kunder accelererade istället för att bromsade under pandemiåret.


Ämnen i artikeln:

BokslutSilverUlf Berlin

Enligt Silvers årsredovisning gör det ett resultat under coronaåret 2020 till 2021, på drygt fyra miljoner kronor före skatt. Omsättningen ökade dock bara marginellt från 29 282 090 till 29 318 724 kronor.

– Vi är nöjda med resultatet med tanke på att det var en pandemi och känner oss också lyckligt lottade att ha en kundstock som inte heller har drabbats så mycket. Det var egentligen bara en kund som drabbades och det var Forex och deras valutaaffär, säger designbyråns grundare Ulf Berlin.

Även bolagets soliditet ökade, från 48 procent till 55 procent.

”Drogs i handbromsen direkt”

Ulf Berlin förklarar att det fanns en oro när coronaviruset slog till i början på 2020 eftersom de inte visste hur deras kunder skulle reagera på viruset. Men på grund av att många av deras kunder är verksamma inom kategorierna mat och skönhet så drabbades inte deras affärer i lika hög utsträckning som andras. I vissa fall accelererade de till och med under året.

– Vi har en stor en stor andel kunder som är inom mat och skönhet och både de branscherna gick bra. Ett av de stora uppdragen som vi fick in under året var Restylane och de drog inte i handbromsen utan bara växte. Många av våra kollegor i branschen hade fått in resekonton och filmkonton och där drogs det i handbromsen direkt, säger han.

Något som förvånade honom positivt var förmågan att ställa om digitalt. Han berättar hur de kontaktades av bolaget MAM som gör babytillbehör och fick ett litet uppdrag utan att ha träffats fysiskt.

– Då tänkte jag, ’wow, är det såhär det kommer att bli?’, att man vänjer sig så mycket med Teams och Zoom. Helt plötsligt öppnas hela världen upp som marknad. Det tror jag inte hade hänt om det inte varit för corona. Det är en häftig känsla.

Även inför framtiden är han optimistisk och har höjt målen för nästkommande räkenskapsår.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

BokslutSilverUlf Berlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.