Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Sir Martin Sorrells S4 Capital börjar 2021 med två förvärv – och mer är att komma

Publicerad: 5 januari 2021, 11:10

Decoded Advertising och Metric Theory är de senaste pusselbitarna i Sir Martin Sorrells nya imperium.


Ämnen i artikeln:

S4 CapitalSir Martin Sorrell

Den New York-baserade kreativa byrå Decoded Advertising kommer att ingå i S4:s Media Monks, medan Metric Theory, den San Francisco-baserade performance marketing-byrån, blir en del av S4s programföretag MightyHive.

– Vi tror att 2021 kommer att bli ett mycket starkt reboundår för hela världsekonomin, sade Sir Martin Sorrell för Adweek i en exklusiv intervju inför det offentliga tillkännagivandet av affären. Den tidigare WPP-chefen tror mest på tillväxten för den amerikanska marknaden som utgör cirka 70 procent av S4 Capitals verksamhet.

Decoded grundades för sex år sedan och på kundlistan ingår verksamheter som T-Mobile, WW International och Visa. Byråns integrerade strategi kombinerar kreativitet, teknik och media.

Metric Theory grundades 2012 och erbjudandet kombinerar, sök, SoMe och content med kontor i San Francisco, Denver, New York, och Orange County. På kundlistan finns bolag som Gofundme, Zenefits, Very Great, Maisonette, och Hill House Home.

Sir Martin Sorrell säger att bolagen delar hans vision att använda data för att utveckla och producera effektivt kreativt arbete och distribuera kampanjer via digitala medier. 

Han hävdar att gruppe inte har påverkats av Brexit och med Storbritanniens godkännande av handelsavtalet efter Brexit bedömer S4 Capital att mycket av osäkerheten som präglat marknaden sedan folkomröstningen 2016 nu kommer att försvinna vilket öppnar för snabbare utveckling och fler förvärv.

Förra november 2020 såg S4 Capital en intäktsökning på nästan 53 procent till cirka 113,8 miljoner dollar och en 79-procentig ökning av bruttoresultatet till cirka 99 miljoner US-dollar för tredje kvartalet 2020 (Q3 2020).

Metric Theory och Decoded Advertising omfattar 350 anställda, totalt har S4 Capital 3400 medarbetare. Den beräknade bruttovinsten för verksamheterna är 70 miljoner dollar 2020,  vilket motsvarar en tillväxt på 50 procent jämfört med 2019.

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.