Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Stabilt år för Reform Society – planerar ökat nordiskt samarbete

Publicerad: 17 februari 2020, 12:17

Reform Society växte både till omsättning och lönsamhet under det senaste räkenskapsåret.


Ämnen i artikeln:

Reform Society

Byråerna i Reform Society har satsat på expansion och har haft en rejäl tillväxtresa under de senaste åren. 2018/2019 (ett bokslut som avslutades den sista september i fjol) är inget undantag även om omsättningen inte ökar med samma takt som föregående år 90,6 miljoner kronor (87,3), rörelseresultatet EBIT skrevs till 5,4 miljoner kronor (5) vilket ger en rörelsemarginal på 7 procent (8). Reform Society ökade sina byråintäkter med 20 procent till 78,9 miljoner kronor.Medeltalet anställda ökade till 62 (55), men antalet var 71 vid årets slut.

I årsredovisningen skriver Reform Society att de planerar för ökat samarbete på nordisk nivå under kommande år.  Byrågruppen har tidigare öppnat upp en mediebyrå, expanderat till Danmark. Förra året startade de upp Pressure AS tillsammans med PA-byrån Kruse Larsen med fokus på digitala public affairs-uppdrag och engagemangsdrivna digitala kampanjer, här har Reform Society ett ägande på 40 procent.

I årsredovisningen skriver byrån att de kommer att genomföra en ”stor satsning på Al” för omvärldsbevakning, analys och medlemskommunikation. Den digitala utvecklingen har även gjort att gruppen kunnat flytta fram positionerna inom digital public affairs. Man flaggar också för ett ökat nordiskt samarbete mellan enheterna.

I Reform Society ingår Reformklubben i Stockholm, Re-Think,  kampanjbyrån Reform Act i Sverige och Danmark, Reform Experience med fokus på tech, contentbyrån Moments och digitala mediebyrån Relevance . Byrågruppen styrs från Stockholm.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reform Society

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.