Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Statliga miljoner når kommunikationsbolagen – 164 företag har fått stöd

Publicerad: 11 november 2020, 14:18

Foto: Josh Appel

Hittills har 164 företag inom Informations- och kommunikationssektorn fått ta del av omställningsstödet, när Skatteverket fördelat sina statliga miljoner.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketCoronaviruset

Coronapandemin har som bekant slagit hårt mot ekonomin, och fått intäkterna att sjunka drastiskt – inte minst för verksamheter inom kommunikationsbranschen. När viruset först nådde Sverige i större skala i mars vittnade många företagsledare för Resumé om helt inställda eller uppskjutna uppdrag. 

Nu meddelar Skatteverket att de hittills betalat ut 275 miljoner kronor i omställningsstöd till företag som tappat sin omsättning till följd av coronapandemin. Av denna pott har 164 bolag inom kategorin ”Informations- och kommunikationsverksamhet” delat på 5,3 miljoner kronor. Enligt Skatteverket har dessa bolag tappat 73 procent av omsättningen. 

Mest stöd har företag inom kategorierna Hotell- och restaurang samt Transport och magasinering tagit emot. Stockholm är den region där flest av bolagen har sin hemvist, följt av Västra Götaland och Skåne. Hittills har 6000 företag beviljats omställningsstöd för perioden maj till juli.  

Läs mer: Miljonutdelningen innan corona – så mycket plockade byråerna ut i våras

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

SkatteverketCoronaviruset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.