söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Storaffär inom nordiska eventbranschen: Eventyr Nine Yards byrågrupp växer

Publicerad: 19 januari 2023, 08:53

Timo Aalto vd, Liwlig Group. Peter Stigsnaes-Eriksen, grundare, Welcome A/S. Sofi Franzen, vd Eventyr NineYards. Jannik Seifert, grundare Welcome A/S. Mikael Castrén, vd Tapaus. Oy Per Morten Bergh, vd 6 Sans. Magnus Holde-Bygvraa, Welcome As Found.

Foto: Pressbild

Eventkoncernen Liwlig Group gör ännu ett stort förvärv, det tredje inom ett år. Nu köps den danska byrån Welcome A/S upp: ”Nu kan vi äntligen kalla Liwlig en helt nordisk eventkoncern”, säger Sofi Franzén på Liwlig.

Ämnen i artikeln:

LiwligAffärerUppköpNyheter

JW


I början av förra året slog Eventyr och Nine Yards ihop sina varumärken och blev därmed Eventyr Nine Yards på svenska marknaden. Samtidigt gick Eventyr Nine Yards och finska Tapaus ihop och bildade den nordiska byrågruppen Liwlig.

I augusti senare det året förvärvade Liwlig Group samtliga aktier i det Oslobaserade eventbolaget 6 Sans, en byrå som av Liwlig beskrivs som den mest framgångsrika och och prisbelönta byråerna på marknaden.

LÄS OCKSÅ: Eventjätte slukar norsk byrå: ”Gör oss starka” 

Nu gör de ytterligare ett förvärv. Denna gång i Danmark.

I ett pressmeddelande meddelar koncernen att de har förvärvat danska eventbyrån Welcome A/S – en av de största eventbyråerna i Danmark med en omsättning på över 60 miljoner svenska kronor. 

– Vi är otroligt nöjda över att få berätta om denna strategiska milstolpe. Nu kan vi äntligen kalla Liwlig en helt nordisk eventkoncern. Welcome A/S är ett kulturellt och affärsmässigt lyft som stärker hela Liwlig Group och ger oss den perfekta ingången till den danska marknaden. Med all vår kompetens kan vi erbjuda en unik och, kreativ eventservice för våra kunder i Norden och över hela världen, säger Sofi Franzén, vd för Eventyr Nine Yards och CSO på Liwlig.

Welcome A/S ansluter sig till de finska och svenska evenbyråerna Tapaus och Eventyr Nine Yards i Liwlig Group och därmed blir samtliga av koncernens tjänster tillgängliga i den nordiska regionen, skriver Liwlig i ett pressmeddelande.

– Det här är en perfekt matchning i rätt tid för Welcome A/S. De senaste åren har vi sett en ökad internationell efterfrågan från våra kunder och som en del av Liwlig Group kan vi erbjuda en mer global eventservice. Vi ser mycket fram emot att bli en del av Liwlig Groups ambitiösa tillväxtplaner och att bidra med vår kunskap – samt att kunna ge ännu bättre service till våra kunder, säger Jannik Seifert, partner hos Welcome A/S.

LÄS OCKSÅ: Eventbranschens revansch: ”Krossar vårt tidigare omsättningsrekord” 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev