torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Storsatsande byrågruppen tar klivet in i Norge: ”Strategiskt viktig marknad”

Publicerad: 7 mars 2023, 09:46

På knappt två år har Äleven nått en omsättning på 600 miljoner kronor. Nu köper de sin första byrå utanför Sveriges gränser.

Ämnen i artikeln:

NyheterÄleven

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Den riskkapitalbackade byrågruppen Äleven har på kort tid växt ut till en av Sveriges största. Genom köp av byråer som Seventy, Tillsammans, Folket och Humblestorm har de sedan lanseringen 2021 nått en omsättning på över 600 miljoner kronor utspridd på 450 anställda. Nu gör de sitt första internationella förvärv genom köpet av norska digitalbyrån Mint Media. Byrån, som har sin bas i Bergen, grundades 2015 och omsätter 40 miljoner norska kronor. Erbjudandet sträcker sig från Google-sviten till analysstruktur och digital marknadsföring. På kundlistan har man över 1000 bolag.

– Vi är väldigt imponerade över det Mint Media lyckats skapa på så kort tid och är enormt glada att ha fått så många nya och drivna kollegor i Norge genom denna affär. Det känns som en perfekt match mellan våra bolagskulturer och målsättningar, Norge är en strategiskt viktig marknad för oss och vi ser fram emot att växa vidare där tillsammans med Mint Media, säger Philip Ghatan, vd och medgrundare av Äleven.

LÄS MER: Nätverkscheferna om nya affärer efter förvärvshysterin: Här är planerna framåt
LÄS MER: Storaffären ger Tillsammans och Folket chansen att tävla mot de största: ”Nu kan vi dopa satsningen”

Redan förra sommaren skvallrade Äleven om att de hade internationella ambitioner. De nordiska länderna sågs som ett naturligt första steg, medan Storbritannien, Tyskland eller Benelux kan bli ett tänkbart nästa.

– Vi är väldigt glada och stolta att bli en del av Äleven. Det är ytterligare ett bevis på den rätta strategin vi har valt och det hårda arbete som lagts ner. Och att få ingå i en större grupp där vi kan ta del av synergier och kompetens från andra bolag i vårt segment kommer vara värdefullt både för oss i vår kommande resa, och för våra kunder, säger Glenn Takvam, vd och medgrundare av Mint Media.

 

Byråerna i Äleven

Seventy
Tillsammans
Folket

Humblestorm Communication

Våning 18

Human Performance

Kompis

Pointseven

Jo Kommunikation

Digipartner

Mint Media

Spctrm

Nobl Consulting

Studio Bon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev