tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Super Tuesday köper reklambyrå: ”Det här är vägen framåt”

Publicerad: 10 december 2021, 10:21

Fr. v.: Simon Kamras, Christofer Weider, Arvid Gradin, Yashar Niknam.

Designbyrån Super Tuesday köper reklambyrån Strays för att utöka sitt erbjudande.


Alicia Price

alicia.price@resume.se


Enligt Super Tuesdays vd Simon Kamras kommer köpet från en vilja att lägga till ett tredje ben i sin affärsmodell.

– Vi är från början en strategisk designbyrå och har funnits sedan 2012. De senaste åren har vi märkt att både varumärkesstrategi och design, som vi jobbar mycket med, går väldigt mycket ihop med kommunikation. Vi har varit svagare på kommunikation, och har letat efter en partner som kan addera det tredje benet. Eftersom vi känner Strays, och de är en väldigt duktig reklambyrå, så kan vi lägga till den här kompetensen. Från Strays perspektiv var det ungefär samma sak: de har saknat designbenet, så det var en mycket bra matchning.

Varumärket Strays kommer integreras in i Super Tuesday, och alltså bli samma varumärke. 

– Allt blir under Super Tuesday och vi tror att det är vägen framåt.

Enligt ett pressmeddelande har man redan tre stora uppdrag på gång, som fortfarande är hemliga än så länge. 

– Det är uppdrag inom tre olika branscher, men mer exakt kan jag inte avslöja just nu. Men vi har även pågående uppdrag där vi har fått in dessa discipliner, till exempel Humlegården Fastigheter och Voi, som Strays tog med sig, säger han.

– Vi har en del kunder där vi redan har kunnat föra in alla discipliner. Men det är absolut en ambition framåt att vi ska kunna ta en ännu större del. Vi har fått tydliga indikationer på att det är många av våra uppdragsgivare som vill att vi ska kunna erbjuda fler tjänster som angränsar till det vi redan gör i dag. Eftersom man är nöjd med oss som partner inom strategi och design ser kunderna det som väldigt positivt att vi kan komma in på ett tredje fält. Det är en förhoppning att, framåt, kunna erbjuda fler kunder vårt fulla erbjudande.

Köpet gjordes genom att Strays grundare Christofer Weider och Arvid Gradin blir delägare i Super Tuesday, det blir alltså ingen köpeskilling. I samband med köpet blir man totalt 15 medarbetare. 

Super Tuesday har tidigare gjort designarbete för bland annat Pressbyrån och Froosh

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev