måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Superturken blir del av Viktor Frisks byrå: ”Kan täcka in fler dimensioner tillsammans”

Publicerad: 25 maj 2023, 11:00

Teamet på Hipe. Övre raden, fr. v: Sandra Norberg, Elcim Yilmaz, Cajsa Thorsson, Jennie Sinclair. Nedre raden, fr. v: Felicia Röding, Viktor Frisk, Matilda Frisk.

Foto: Press

Hipe Agency och Superturken går ihop efter en tids samarbete. ”Nu måste jag lära mig hur man jobbar i byrå, det blir häftigt.”

Ämnen i artikeln:

ByråerViktor FriskMarknadsföring

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Elcim Yilmaz, känd som Superturken, blir en del av Hipe Agency efter en tids samarbete.

– Vi har byggt en egen version av en fusion, där vi går ihop men ägarstrukturen inte förändras, säger Elcim Yilmaz.

Rent tekniskt blir Elcim Yilmaz anställd på Hipe, men behåller alltså ägandet av varumärket Superturken. Grunden till sammangåendet har byggts under ett par månader, där Superturken och Hipe Agency har velat utveckla en ny infrastruktur som baserar sig på kundernas behov.

– Vi har en hel del kunder och vi har jobbat ihop ett tag. Så alla våra kunder har införlivats i det här sättet, och det har bara blivit bättre, säger Elcim Yilmaz.

– Alla pratar om kundfokus och flexibilitet, men det här är det på riktigt.

De första lanseringarna av gemensamma projekt kommer komma efter sommaren. Elcim Yilmaz har frilansat som Superturken i 25 år och steget in i en mer traditionell byråkonstellation innebär en viss omställning.

– Det är lite läskigt, men också fantastiskt att få en kontext och kollegor. Det som jag uppskattar mest är att jag lär mig mycket av mina kollegor från deras perspektiv. Nu måste jag lära mig hur man jobbar i byrå, det blir häftigt.

Hon har tidigare arbetat med kända profiler inom näringslivet och kultur, exempelvis Mia Skäringer och Per Grankvist, men också bolag och ambassader.

– Jag har jobbat mycket med mångfald, och det har Hipe också gjort – på sitt sätt, säger Elcim Yilmaz.

– Nu kan vi täcka in fler dimensioner tillsammans. Våra kunder finns i en värld där de måste ha fingrarna i många myllor, alltifrån Tiktoktrender till börsen, och när vi går samman kan vi erbjuda en lins till och navigation i alla situationer.

– Vi är stolta och känner oss redo att växla upp tillsammans med Elcim. Hon kommer vara en viktig pusselbit för att fortsätta bygga vårt ekosystem av startups, medelstora och stora bolag där vi som byrå agerar både kommunikationsstrateg, innovationshub och nätverksspecialist, säger Sandra Norberg, vd för Hipe Agency, i ett pressmeddelande.

Hipe Agency startades av och ägs av Jennie Sinclair och Viktor Frisk, men har också Danir Resources som ägare. Byrån jobbar bland annat med Pion Group och Bling.

– Att få ha Elcim i rummet är en ynnest som fler nu får tillgång till. Alla borde få ha en egen superturk som vågar säga sanningar, sätta saker i perspektiv och spotta ur sig kreativa koncept 24/7. Hennes passion, engagemang och unika kommunikationsstil kommer att bli en enorm tillgång för vårt team, säger Jennie Sinclair.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev