Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Svea Solar väljer ny kommunikationsbyrå – ska lobba politiker

Publicerad: 24 januari 2022, 10:23

Charlotte Olsson, Global Head of Corporate Communications på Svea Solar samt Sara Wikberg och André Frisk grundare till Wikberg&Fors.

Foto: Pressbild

Svea Solar tar in en ny kommunikationsbyrå för att hantera kommande expansioner. Valet föll på Wikberg&Frisk bland annat för deras expertis inom medierelationer. ”En flexibel och resultatdriven byrå”, säger Charlotte Olsson på solenergibolaget.


Ämnen i artikeln:

Wikberg&FriskAffärer

Svea Solar växer kraftigt och i linje med expansionsplanerna tar de nu in en kommunikationsbyrå för att fortsätta tillväxtresan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Valet för på Wikberg&Frisk eftersom de, enligt solenergibolaget, besitter den expertis som Svea Solar efterfrågar. Byrån kommer att ansvara för för medierelationer, krishantering, kreation, public affairs och strategisk rådgivning.

– Wikberg&Frisk breda kompetens inom PR-och kommunikationsfrågor passar väl in med oss som bolag och hur vi jobbar. Vi letade efter en flexibel och resultatdriven kommunikationsbyrå som klarar av att hantera och hänga med i vår snabba expansionstakt och som besitter expertis inom såväl strategisk kommunikation som medierelationer, allt detta fann vi i Wikberg&Frisk, säger Charlotte Olsson, Global Head of Corporate Communications på Svea Solar. 

Ska ägna sig åt opinionsbildning

Bolaget skriver vidare att de under valåret 2022 kommer att ägna sig åt opinionsbildning för att lyfta solenergi på den politiska agendan.

– Svea Solar är ett av Sveriges snabbast växande bolag och ett väldigt intressant varumärke, att de sen också är ledande i en bransch som vill förändra sättet vi människor producerar och konsumerar energi på är i sig oerhört spännande. Vi ser verkligen fram emot att få fler människor att upptäcka hur fantastiskt det är med solenergi, säger André Frisk, medgrundare till Wikberg&Frisk.

Solenergibolaget är verksamt på fem marknader i Europa och har drygt 20 000 kunder.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

Wikberg&FriskAffärer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.