Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Svensk byråkoncern på börsen, först i sitt slag

Publicerad: 9 december 2021, 14:33

Foto: Foto: Robert Lipic

I oktober gick koncernen Thinc Jetty Creative till börsen. Enligt den senaste delårsrapporten har tillväxten ökat med nästan 50 procent under 2021.


Ämnen i artikeln:

Nowa KommunikationBörs

– Vi vet att vårt erbjudande till marknaden är attraktivt – till och med i svåra tider har vi lyckats växa som koncern och få med allt fler byråer och kunder, säger koncernchefen Anders Wallqvist i ett pressmeddelande.

Koncernen består av byråerna ADV, DNA Agency, Habermax, Nowa Kommunikation, Nowadays, Empower, Tre Art, Artiflex, Tigerton, KKM och Jetty och erbjuder tjänster i allt från PR och reklam till webb och event. 

Som tillväxtbolag har man lyckats behålla glöden, och det är hemligheten bakom framgången, menar Anders Wallqvist.

– När byråer införlivas i koncerner brukar entreprenörerna lämna efter ett par år och hela verksamheten tappar glöden. Vår modell gör att de stannar, både i specialistbolaget man grundat och som delägare i toppen, och på så sätt fortsätter brinna för våra uppdrag och gemensamma mål.

Senaste delårsrapporten visar en tillväxt på 48 procent och en omsättning på 121 miljoner kronor under perioden januari–september 2021.

Byråkoncernen gick till börsen i oktober och har ett börsvärde på 77,2 miljoner enligt Avanza

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nowa KommunikationBörs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.