onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Svenska produktionsbolaget köper agentur – siktar på internationell expansion

Publicerad: 3 februari 2023, 09:20

Efter att ha växt stadigt under flera år gör det svenska produktionsbolaget sig redo för resten av världen.

Ämnen i artikeln:

Giants & ToysNyheter

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Produktionsbolaget Giants & Toys köper talang- och produktionsagenten Goody Bag, en agentur som leds av Tom Rickard. Framöver kommer Rickard att leda produktionsbolagets internationella satsning. Hur stor affären är vill Giants & Toys inte kommentera.

– Mitt jobb de senaste åren har varit att sälja talang på nya marknader. Jag har byggt upp ett nätverk av svenska regissörer som jag tagit ut internationellt och vice versa med internationella regissörer till Sverige. Giants & Toys tillför absolut världsklass på svensk regi. Det var ett erbjudande som jag inte kunde säga nej till säger Tom Rickard i ett pressmeddelande.

Giants & Toys grundades 2014 och representerar sedan tidigare regissörer som Traktor, Fredrik Bond, Josefin Malmén, Andrea Eckerbom och Jesper Ganslandt. 2021 omsatte de 55 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 2,7 miljoner kronor. Sedan starten har man jobbat med film för varumärken som Schweppes, Ubisoft, McDonald's och Skoda.

– Goody Bag och Tom Rickard har ett grymt track record att sälja svensk talang utanför Sverige med ett stort upparbetat nätverk av spännande kreatörer och byråproducenter på de bästa byråerna och största kunderna i Europa. Jag kan inte tänka mig ett bättre samarbete för vår internationella satsning. Att han under de senaste åren dessutom har byggt upp ett nätverk av intressanta internationella regissörer för den svenska marknaden är en stor bonus som vi nu kommer bygga vidare på gemensamt för att fortsätta erbjuda den svenska marknaden nya och spännande talanger säger Tilde Franzén, vd på Giants & Toys. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev