tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Thinc köper byrå specialiserad på finansiell kommunikation

Publicerad: 9 januari 2023, 13:59

Safirs grundare Niklas Alm och Fredrik Sätterström.

Thinc collective förvärvar 35 procent av kommunikationsbyrån Safir. ”Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att ha bolag i vår koncern med erkänd spetskompetens,” säger Anders Wallqvist.

Ämnen i artikeln:

NyheterByråer

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Kommunikationskoncernen Thinc förvärvar 35 procent av kommunikationsbyrån Safir, som framför allt jobbar med fokus på finansiell kommunikation och rapportering. Byrån ska stärka upp affärsområdet Strategy, säger koncernchefen Anders Wallqvist i ett pressmeddelande.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att ha bolag i vår koncern med erkänd spetskompetens, för att även kunna hjälpa våra kunder att hantera helheten på ett bättre sätt än vad vår bransch klarar av i dag. Vi har länge letat efter ett bolag för att både bredda och vässa vårt erbjudande inom Finansiell kommunikation. Safir har extremt hög kompetens inom IR och en stark kundbas och vi är otroligt glada att de nu blir en del av Thinc Collective, säger han.

Safir grundades 2013 av Niklas Alm och Fredrik Sätterström, och deras erbjudande är främst inom investor relations, financial reporting, och corporate governance. Byrån hade 2021 en omsättning på 19 miljoner kronor och har 10 medarbetare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev