Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Tre branschprofiler i antagningskommittén för Handels startup-inkubator

Publicerad: 4 mars 2021, 14:37

Vid sidan av bland annat Sven Hagströmer tar byrågrundarna Lisa Lindström (Doberman), Mernosh Saatchi (Humblestorm) samt growth-marketingexperten Donna Hanafi plats i den nya antagsningskommitté för Handelshögskolans startup-inkubator SSE Business Lab.


Ämnen i artikeln:

Handelshögskolan

Med Klarna, Voi Technology och Budbee i portföljen har SSE Business Lab ett starkt track-record av att forstra framgångsrika bolag. I dag presenterades en ny antagningskommitté.

Den nya antagningskommittén består av bland annat Lisa Lindström, Mernosh Saatchi och Donna Hanafi som tillsammans med flera andra profiler som King-grundaren Sebastian Knutsson och affärsnestorn Sven Hagströmer ska hitta guldkornen bland de ansökande till inkubatorn. Bland tidigare profiler i kommittén märks bland annat Sebastian Siemiatkowski, Cristina Stenbeck, Mikael Schiller och Katarina Martinson.

Medlemmarna i antagningskommittén:

Sebastian Knutsson: Grundare av King Digital Entertainment som bland annat ligger bakom spelundret Candy Crush.

Anna Stenberg: Grundare av bolaget Women Executive Search som hjälper företag att rekrytera med större mångfald till ledande positioner. Är idag Chief People and Platform Officer på Kinnevik och aktiv investerare på den svenska startupscenen.

Sven Hagströmer: Företagsledare som bland annat är grundare och styrelseordförande för Avanza, och har agerat styrelseordförande för bolag som exempelvis Creades, eWork och Klarna.

Donna Hanafi: Tillväxt- och marketingexpert med bakgrund på framgångsrika startups som Mentimeter och Tictail.

Lisa Lindström: Har sedan 2003 lett den digitala designbyrån Doberman, som i våras blev uppköpta av EY.

Mattias Miksche: Grundare och vd för Stardoll, spelsajten som blev en av världens största hemsidor för tjejer i åldern 10-17 år. Styrelseledamot i bolag som Dustin, Avanza, Eniro och Sportamore.

Mernosh Saatchi: Grundade vid 22 års ålder kommunikationsbyrån Humblestorm. Har haft styrelseuppdrag i bolag och organisationer som MQ, eWork och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Magnus Mähring: Chef för the Department of Entrepreneurship, Innovation and Technology vid Handelshögskolan i Stockholm och representant för Handelshögskolan i antagningskommittén. 

– Vi går nu in i en ny spännande fas för SSE Business Lab, och vi är väldigt glada och stolta över att ha med oss denna nya antagningskommitté med stor mångfald och imponerande erfarenhet. Jag ser fram emot att se hur kommittén kommer att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen för SSE Business Lab och våra bolag, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm i en kommentar. 

– Jag är oerhört glad över att gå med i denna spännande kommitté. För mig är det roligt att kunna bidra med ett designperspektiv i bedömningen av bolagen som sökt, något som är oerhört viktigt för deras framgång, kommenterar Lisa Lindström.

Antagningskommittén träffas för första gången i mars, då det är dags att välja vilka bolag som ska få chansen i inkubatorn härnäst. Alla startups som har en student, alumn eller anställd kopplad till Handelshögskolan i Stockholm i sitt team har möjlighet att söka en plats i inkubatorn. Mer information finns på SSE Business Labs hemsida, ssebl.com.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Handelshögskolan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.