Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Vistaprint blir Vista: förvärvar plattformar och riktar sig än mer mot småföretagare

Publicerad: 19 november 2021, 11:26

Under onsdagen blev det officiellt: Vistaprint utvecklar sitt varumärke och byter i samband med detta namn.


Ämnen i artikeln:

Digitala plattformar

Det nya varumärket får namnet Vista och omfattar flera delar av Vistaprint, bland annat Vista x Wix och det senaste förvärvet Crello, som får namnet Vistacreate. 

– I mer än 20 år har vi hjälpt småföretag att visa upp sig på ett professionellt sätt, och när deras behov har utvecklats har vi utvecklats tillsammans med dem, säger Robert Keane, grundare och företagsledare för Vista och dess moderbolag Cimpress. 

– Det överordnade varumärke Vista speglar vår löpande omvandling till expertpartner inom design och marknadsföring för småföretag över hela världen.

Vistas egen forskning visar att 82 procent av småföretagare framför allt har behov av tryck, design och digitala medier när det kommer till marknadsföring. Det behovet vill man vara med och tillgodose. Bland annat genom att förvärva designplattformar, som 99designs och Crello, men också genom att arbeta med webbutvecklingsplattformar som Wix. Man förvärvar i samband med Crello också Depositphotos, en bildbank.

Vadim Nekhai, tidigare vd på Depositphotos, ansluter till Vista-teamet och kommer att leda Vistacreate och Depositphotos, och står direkt under EVP och President of International hos Vista, Florian Baumgartner.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Digitala plattformar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.