torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer

Viva media tar in nya ägare: ”Extremt motiverade”

Publicerad: 13 april 2022, 09:27

Arash Gilan, Maxim Berglund och Henrik Zobal. Foto: Pressbild

Marknadsföringsbyrån Viva media plockar in en ny huvudägare. Investmentbolaget Sobro går in i bolaget och och köper drygt 80 procent av aktierna för en okänd summa. ”Det var kärlek vid första ögonkastet”, säger Arash Gilan, medgrundare på Viva Media.

Ämnen i artikeln:

AffärerViva Media

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Investmentbolaget Sobro, grundat av Ragnar och Per-Olof Söderberg, går in som ny huvudägare i Viva media, skriver bolaget i ett pressmeddelande. De köper andelen av Gota Media, NWT koncernen och ShortCap. Sobro kommer då att äga drygt 80 procent av Viva media.

– När vi träffade Viva kände vi att alla företag borde bygga sin verksamhet på sättet som Viva gör.  Vi ser verkligen fram emot att stötta Arash, Henrik och hela organisationen att bygga Viva vidare, säger Maxim Berglund, partner på Sobro. 

Viva media har kontor i Uppsala, Kalmar och i Olso i Norge och är en marknadsföringsbyrå med inriktning på media, reklam och performance.

– På ägarnivå har vi under en tid diskuterat Vivas framtid. Vi är extremt motiverade att ta Viva vidare till nästa nivå alla kategorier och då behöver vi en stark ägarpartner som kan hjälpa oss att nå det målet. Det var i den processen som vi stötte på Sobro, och jag kan ärligt säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Vi vill med detta öka vår tillväxt, lönsamhet, kundnöjdhet och viktigast av allt medarbetarnas välmående, säger Arash Gilan, medgrundare och VD på Viva Media. 

Enligt Viva media är målet att tredubbla byråintäkterna de närmsta åren genom organisk tillväxt och kompletterande tilläggsförvärv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev