Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

20 får gå från Östran men Juholt blir kvar

Publicerad: 3 maj 2013, 08:37

Håkan Juholt har kvar jobbet på Östran

Foto: Sören Andersson

Förre socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholt får behålla sin anställning när Östran gör sig av med hälften av redaktionen.

Ämnen i artikeln:

Östran

KB

Krister Berntsson


– Jag vet inte vad som står i hans tjänstgöringsintyg, men enligt lagen har han rätt till sin anställning, säger Östrans chefredaktör Gunilla Persson. Han har inte jobbat här på 20 år, men han har å andra sidan varit anställd väldigt länge.

Östran har fått sitt tredje stora sparpaket på två år. Den här gången blir resultatet att tidningens lokalredaktioner läggs ner och materialt i ställs köps in från konkurrenterna Barometern och Oskarshamnstidningen.

Totalt innebär det att hälften av redaktionen blir av med jobben. Men inte Håkan Juholt, som de senaste 20 åren varit tjänstledig från sin anställning som fotograf och lokalredaktör på grund av uppdraget som riksdagsman.

– Enligt lagen om förtroendeuppdrag har man rätt till att behålla sin anställning, säger Gunilla Persson. Men det är ingenting som vi ser som ett problem i den här processen. För Östran har lokalbevakningen på åtta kommuner varit en dyr historia. Personal, lokaler och datorer har dragit upp kostnaderna vilket fått tidningen att ta nedläggningsbeslutet.

–Vi gör det här för att vi ska kunna fortsätta att vara en livskraftig tidning, säger Gunilla Persson. Men det har varit ett smärtsamt beslut. Rentav blytungt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev