Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

250 000 för första bilden

Publicerad: 22 juni 2010, 13:13

Den vilda mediejakten på Victoria och Daniel i Söderhavet är i full gång. – Första bilden på dem på deras smekmånad är värd minst 250 000 kronor, säger en bildchef till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Bröllopet

OBS! Bilden är ett montage.

Expressen avslöjar i dag att kronprinsessan Victoria och prins Daniel har åkt på bröllopsresa till ögruppen Franska Polynesien. Aftonbladet.se skriver att brudparet tog sig till paradisön Bora Bora där de sedan steg på en lyxyacht.

Expressen har bild på lyxplanet, som paret lånat av miljardären Bertil Hult, när det mellanlandar på Tahiti-Faaainternational Airport i Papeete. Kameran har dock inte fångat Victoria och Daniel, utan bara en livvakt.

Mediernas jakt på Victoria och Daniel i Söderhavet blir dyr. Det krävs stora resurser för att bevaka och hitta turturduvorna på plats, särskilt om de åker runt med lyxyachten.

En bildchef som vill vara anonym säger till Resume.se att den första bilden på paret – om den är av bra kvalitet – är värd minst 250 000 kronor.

Kvällstidningarnas chefredaktörer är mycket hemlighetsfulla när det gäller bevakningen av bröllopsresan. De vill inte avslöja om de skickar reportrar och egna fotografer.

Aftonbladets Jan Helin säger att tidningen kommer att bevaka de nygifta på smekmånaden, men med ”respekt”.

Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson:

– Jag har inga kommentarer till frågor om bröllopsresan.

Expressens Thomas Mattsson säger att hans redaktion nu funderar som bäst på hur bevakningen ska bedrivas.

– Det är naturligtvis mycket relevant att kunna skildra hur en av Sveriges rikaste män, Bertil Hult, umgås med kungafamiljen och hjälper Victoria och Daniel så här. Det ger en intressant inblick i relationerna mellan hovet och näringslivseliten, säger Thomas Mattsson.

Expressens hovreporter Johan T Lindwall har tagit semester.

– Jag kommer inte att åka dit, säger han till Resume.se.

Svensk Damtidning kommer inte att skicka ner något team.

– Det har vi inte råd med. Vi skulle inte inte heller ha råd att betala ett sexsiffrigt belopp för en bild på dem där. Däremot skulle vi kunna ge 50 000-60 000 kronor, säger Karin Lennmor, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Även om 250 000 är väldigt mycket pengar för en bild skulle kvällstidningarna kunna betala det. Efter otrohetsavslöjandet om Tiger Woods köpte exempelvis Aftonbladet den första bilden på Tiger Woods med en annan kvinna för runt 200 000 kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bröllopet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.